Recept zoekresultatenVissoep ‘à la minute’
Delhaize logo
  • Vissoep ‘à la minute’

Vissoep ‘à la minute’

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Overig
Soepen
Vissoep ‘à la minute’

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 fles biotomatensoep
  • 1 sjalot
  • 1 mespunt saffraanpoeder
  • 1 rustiek stokbrood
  • 1 potje rouille
  • 400 g rauwe visfilets naar keuze, zonder vel
  • 2 takjes bladpeterselie
  • peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 feuille laurierblad
  • 16 dikke gepelde scampi’s (versafdeling)
  • 20 cl visfumet

Begin met koken

  1. Hak de sjalot en de look fijn. Doe een soeplepel olijfolie in een kookpan en bak de sjalot en de look al roerend gedurende vijf minuten op een matig vuur.
  2. Voeg de visfumet toe, net zoals de tomatensoep, het laurierblad en de saffraan. Kruid met peper. Meng en breng voorzichtig tot op het kookpunt. Laat het geheel gedurende tien minuten koken.
  3. Snijd net voor het opdienen de visfilets in stukken van ongeveer 3 cm. Leg de stukken vis en de scampi’s in de soep. Breng opnieuw aan de kook, dek af en zet het vuur af. Laat voorzichtig pocheren gedurende tien minuten.
  4. Giet de soep in voorverwarmde borden en werk af met blaadjes peterselie. Serveer vergezeld van de rouille en het brood.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Overig
Alle seizoenen
Soepen
  • Vissoep ‘à la minute’