Recept zoekresultatenVispannetjes met kreeft en grijze garnalen
Delhaize logo
  • Vispannetjes met kreeft en grijze garnalen
    A
Vispannetjes met kreeft en grijze garnalenA

Vispannetjes met kreeft en grijze garnalen

door Sofie Dumont
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

6 porties
  • 900 g filets van vastkokende vis (zeebarbeel, tong, zeewolf, zeeduivel …)
  • 750 grote gekookte kreeft van 750 g
  • 300 g gepelde grijze garnalen
  • 1 grote wortelen
  • 1 kleine venkel
  • 2 grote sjalotten
  • 5 dl slagroom met 40% v.g.
  • 1 l verse kreeftensoep
  • 70 g tomatenconcentraat
  • 1,3 dl witte wijn
  • 3 el armagnac
  • 60 g boter
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 teentje knoflook
  • cayennepeper
  • peper
  • 6 witte rapen (voor de groenten)
  • 2 grot sjalot (voor de groenten)
  • 6 kleine aardappelen (voor de groenten)
  • 12 lente-uitjes (voor de groenten)
  • 300 g knolselder (voor de groenten)
  • 1 kleine venkel (voor de groenten)
  • 6 el olijfolie (voor de groenten)
  • peper en zout (voor de groenten)
  • 1 citroen bio (voor de dressing)
  • 1,5 dl koolzaadolie (voor de dressing)
  • 1 teentje knoflook (voor de dressing)
  • 4 takjes bladpeterselie (voor de dressing)
  • peper en zout (voor de vinaigrette)
  • 3 el amandelschilfers (voor de garnituur)
  • 100 g zure room (voor de afwerking)
  • 1 handvol verse kruiden: dille, bieslook en dragon (voor de garnituur)
  • peper en zout (voor de garnituur)
  • 900 g filets van vastkokende vis (zeebarbeel, tong, zeewolf, zeeduivel …)
  • 750 grote gekookte kreeft van 750 g
  • 300 g gepelde grijze garnalen
  • 1 grote wortelen
  • 1 kleine venkel
  • 2 grote sjalotten
  • 5 dl slagroom met 40% v.g.
  • 1 l verse kreeftensoep
  • 70 g tomatenconcentraat
  • 1,3 dl witte wijn
  • 3 el armagnac
  • 60 g boter
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 teentje knoflook
  • cayennepeper

Begin met koken

: 1u15
1
Giet de room in een steelpan, breng zachtjes aan de kook en laat zachtjes tot 2 dl inkoken.
2
Snijd de wortel, de venkel en de sjalotten in een fijne brunoise. Doe ze in een stoofpan met 20 g gesmolten boter. Voeg het geperste teentje knoflook en het kruidentuiltje toe. Fruit 5 min op een zacht vuurtje. Blus met witte wijn. Laat volledig inkoken, op een vrij hoog vuur. Voeg de kreeftensoep, het tomatenconcentraat, de cayennepeper en de armagnac toe. Laat 10 min op een zacht vuurtje sudderen. Verwijder het kruidentuiltje, voeg de ingekookte room toe en breng verder op smaak.
3
Haal al het vlees van de kreeft uit de schaal en snijd het in stukken. Snijd de grote visfilets in stukken (verwijder ook alle graten). Snijd de tongfilets in de lengte in 2 en rol ze op, met de velkant naar binnen. Bak de vis op een vrij hoog vuur goudbruin, in een grote braadpan met 20 g gesmolten boter. Doe dit in meerdere keren en voeg indien nodig boter toe. Kruid met peper en zout. Schik ze op de met bakpapier bedekte ovenplaat en houd apart.
4
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de groenten en de aardappelen in plakjes van 5 mm dikte en snijd een stuk van de lente-uitjes af. Verdeel ze over 6 kleine pannetjes, bestrijk ze met olie, kruid met peper en zout. Gril ze 30 min in de oven.
5
Rasp de zeste van de citroen fijn en pers het sap (8 cl). Kruid met peper en zout, voeg de olie, het geperste teentje knoflook en de gehakte peterselie toe. Meng goed.
6
Gril de amandelschilfers lichtjes in een braadpan, zonder toevoeging van vetstof. Mix de zure room, de kruiden, zout en peper met een staafmixer.
7
Verwarm de groenten en de vis net voor het opdienen 5 min in de oven (voorverwarmd op 195°C). Verdeel de vis over de pannetjes, voeg de stukken kreeft toe en overgiet met de hete kreeftensaus. Werk af met de grijze garnalen, de kruidenroom en de amandelen. Besprenkel de groenten met dressing en dien op.
1
Giet de room in een steelpan, breng zachtjes aan de kook en laat zachtjes tot 2 dl inkoken.
2
Snijd de wortel, de venkel en de sjalotten in een fijne brunoise. Doe ze in een stoofpan met 20 g gesmolten boter. Voeg het geperste teentje knoflook en het kruidentuiltje toe. Fruit 5 min op een zacht vuurtje. Blus met witte wijn. Laat volledig inkoken, op een vrij hoog vuur. Voeg de kreeftensoep, het tomatenconcentraat, de cayennepeper en de armagnac toe. Laat 10 min op een zacht vuurtje sudderen. Verwijder het kruidentuiltje, voeg de ingekookte room toe en breng verder op smaak.
3
Haal al het vlees van de kreeft uit de schaal en snijd het in stukken. Snijd de grote visfilets in stukken (verwijder ook alle graten). Snijd de tongfilets in de lengte in 2 en rol ze op, met de velkant naar binnen. Bak de vis op een vrij hoog vuur goudbruin, in een grote braadpan met 20 g gesmolten boter. Doe dit in meerdere keren en voeg indien nodig boter toe. Kruid met peper en zout. Schik ze op de met bakpapier bedekte ovenplaat en houd apart.
4
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de groenten en de aardappelen in plakjes van 5 mm dikte en snijd een stuk van de lente-uitjes af. Verdeel ze over 6 kleine pannetjes, bestrijk ze met olie, kruid met peper en zout. Gril ze 30 min in de oven.
5
Rasp de zeste van de citroen fijn en pers het sap (8 cl). Kruid met peper en zout, voeg de olie, het geperste teentje knoflook en de gehakte peterselie toe. Meng goed.
6
Gril de amandelschilfers lichtjes in een braadpan, zonder toevoeging van vetstof. Mix de zure room, de kruiden, zout en peper met een staafmixer.
7
Verwarm de groenten en de vis net voor het opdienen 5 min in de oven (voorverwarmd op 195°C). Verdeel de vis over de pannetjes, voeg de stukken kreeft toe en overgiet met de hete kreeftensaus. Werk af met de grijze garnalen, de kruidenroom en de amandelen. Besprenkel de groenten met dressing en dien op.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 618; energie (kCal): 149; vetten (g): 10,8; verzadigde vetten (g): 3,6; koolhydraten (g): 4,2; suikers (g): 1,8; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 1362,46
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 618; energie (kCal): 149; vetten (g): 10,8; verzadigde vetten (g): 3,6; koolhydraten (g): 4,2; suikers (g): 1,8; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 1362,46
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Frans
Gluten vrij
Eindejaar
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Kabeljauwfilet | IJsland

Delhaize

Kabeljauwfilet | IJsland

3 × +/- 330 gr

+/-€24,24

Gekookte kreeft 400-600g

Delhaize

Gekookte kreeft 400-600g

2 × +/- 500 gr

+/-€66,00

Gekookte Gambas | Bio

Delhaize

Gekookte Gambas | Bio

300 gr

Bio

€6,79

Gesneden wortelen | Bio

Delhaize

Gesneden wortelen | Bio

450 gr

Bio

€1,29

Venkel

Delhaize

Venkel

500 gr

€1,69

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.

Delhaize

Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.

50 cl

€4,99

Double Tomatenconcentraat

Mutti

Double Tomatenconcentraat

130 gr

€1,79

Vd Vero Sauvignon Wit

Spain

Vd Vero Sauvignon Wit

75 cl

€5,99

XO | Armagnac 40% alc

Comte de Lafitte

XO | Armagnac 40% alc

70 cl

€25,99

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Gele uien | Verpakt | Bio

Delhaize

Gele uien | Verpakt | Bio

2 × 1 kg

Bio

€4,38

Knolselderblokjes

Delhaize

Knolselderblokjes

600 gr

€1,09

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€159,71

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.