Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenVispannetjes met kreeft en grijze garnalen
Delhaize logo
  • Vispannetjes met kreeft en grijze garnalenA

Vispannetjes met kreeft en grijze garnalen

door Sofie Dumont

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Klassiek
Party,Kerst
Hoofdgerecht
Vispannetjes met kreeft en grijze garnalenA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 grote wortelen
  • 300 g gepelde grijze garnalen
  • 100 g zure room (voor de afwerking)
  • peper en zout (voor de vinaigrette)
  • 6 el olijfolie (voor de groenten)
  • peper en zout
  • cayennepeper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kruidentuiltje
  • 60 g boter
  • 1,3 dl witte wijn
  • 70 g tomatenconcentraat
  • 5 dl slagroom met 40% v.g.
  • 1 kleine venkel
  • peper en zout (voor de garnituur)
  • 1 handvol verse kruiden: dille, bieslook en dragon (voor de garnituur)
  • 3 el amandelschilfers (voor de garnituur)
  • 4 takjes bladpeterselie (voor de dressing)
  • 1 teentje knoflook (voor de dressing)
  • 1 biocitroen (voor de dressing)
  • 1,5 dl koolzaadolie (voor de dressing)
  • peper en zout (voor de groenten)
  • 1 kleine venkel (voor de groenten)
  • 300 g knolselder (voor de groenten)
  • 12 lente-uitjes (voor de groenten)
  • 6 kleine aardappelen (voor de groenten)
  • 2 grot sjalot (voor de groenten)
  • 6 witte rapen (voor de groenten)
  • 3 el armagnac
  • 1 l verse kreeftensoep
  • 2 grote sjalotten
  • 1 grote gekookte kreeft van 750 g
  • 900 g filets van vastkokende vis (zeebarbeel, tong, zeewolf, zeeduivel …)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gekookte kreeft 600-800g
    +/- 700 gr
    +/-59,90€/kg
    +/-€41,93
  • Sjalotten
    1 kg
    2,05 €/kg
    €2,05
  • Grijze garnalen|Noordzee|Gekookt-Gepeld
    200 gr
    59,95 €/kg
    €11,99
    Afhaling vanaf 26/01
  • Soep in brik | Kreeft | 515 ml
    51,5 cl
    7,09 €/l
    €3,65
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 1u15

    1. Giet de room in een steelpan, breng zachtjes aan de kook en laat zachtjes tot 2 dl inkoken.
    2. Snijd de wortel, de venkel en de sjalotten in een fijne brunoise. Doe ze in een stoofpan met 20 g gesmolten boter. Voeg het geperste teentje knoflook en het kruidentuiltje toe. Fruit 5 min op een zacht vuurtje. Blus met witte wijn. Laat volledig inkoken, op een vrij hoog vuur. Voeg de kreeftensoep, het tomatenconcentraat, de cayennepeper en de armagnac toe. Laat 10 min op een zacht vuurtje sudderen. Verwijder het kruidentuiltje, voeg de ingekookte room toe en breng verder op smaak.
    3. Haal al het vlees van de kreeft uit de schaal en snijd het in stukken. Snijd de grote visfilets in stukken (verwijder ook alle graten). Snijd de tongfilets in de lengte in 2 en rol ze op, met de velkant naar binnen. Bak de vis op een vrij hoog vuur goudbruin, in een grote braadpan met 20 g gesmolten boter. Doe dit in meerdere keren en voeg indien nodig boter toe. Kruid met peper en zout. Schik ze op de met bakpapier bedekte ovenplaat en houd apart.
    4. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de groenten en de aardappelen in plakjes van 5 mm dikte en snijd een stuk van de lente-uitjes af. Verdeel ze over 6 kleine pannetjes, bestrijk ze met olie, kruid met peper en zout. Gril ze 30 min in de oven.
    5. Rasp de zeste van de citroen fijn en pers het sap (8 cl). Kruid met peper en zout, voeg de olie, het geperste teentje knoflook en de gehakte peterselie toe. Meng goed.
    6. Gril de amandelschilfers lichtjes in een braadpan, zonder toevoeging van vetstof. Mix de zure room, de kruiden, zout en peper met een staafmixer.
    7. Verwarm de groenten en de vis net voor het opdienen 5 min in de oven (voorverwarmd op 195°C). Verdeel de vis over de pannetjes, voeg de stukken kreeft toe en overgiet met de hete kreeftensaus. Werk af met de grijze garnalen, de kruidenroom en de amandelen. Besprenkel de groenten met dressing en dien op.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 618; energie (kCal): 149; vetten (g): 10,8; verzadigde vetten (g): 3,6; koolhydraten (g): 4,2; suikers (g): 1,8; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 1362,46
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Klassiek
    Party,Kerst
    Hoofdgerecht
    • Vispannetjes met kreeft en grijze garnalenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gekookte kreeft 600-800g
    +/- 700 gr
    +/-59,90€/kg
    +/-€41,93
  • Sjalotten
    1 kg
    2,05 €/kg
    €2,05
  • Grijze garnalen|Noordzee|Gekookt-Gepeld
    200 gr
    59,95 €/kg
    €11,99
    Afhaling vanaf 26/01
  • Soep in brik | Kreeft | 515 ml
    51,5 cl
    7,09 €/l
    €3,65