• Onze winkels
Terug

Vispannetjes met kreeft en grijze garnalen

door Sofie Dumont

Makkelijk
Duur
Meer dan 60 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

You have already rated this[NL]

  • Gang: Hoofdgerecht
  • Dieet: Klassiek
  • Gelegenheid: Party,Kerst

Dit recept versturen

Vispannetjes met kreeft en grijze garnalen
Makkelijk
Duur
Meer dan 60 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 6 Porties +
  • 1 grote wortelen
  • 300 g gepelde grijze garnalen
  • 100 g zure room (voor de afwerking)
  • peper en zout (voor de vinaigrette)
  • 6 el olijfolie (voor de groenten)
  • peper en zout
  • cayennepeper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kruidentuiltje
  • 60 g boter
  • 1,3 dl witte wijn
  • 70 g tomatenconcentraat
  • 5 dl slagroom met 40% v.g.
  • 1 kleine venkel
  • peper en zout (voor de garnituur)
  • 1 handvol verse kruiden: dille, bieslook en dragon (voor de garnituur)
  • 3 el amandelschilfers (voor de garnituur)
  • 4 takjes bladpeterselie (voor de dressing)
  • 1 teentje knoflook (voor de dressing)
  • 1 citroen bio (voor de dressing)
  • 1,5 dl koolzaadolie (voor de dressing)
  • peper en zout (voor de groenten)
  • 1 kleine venkel (voor de groenten)
  • 300 g knolselder (voor de groenten)
  • 12 lente-uitjes (voor de groenten)
  • 6 kleine aardappelen (voor de groenten)
  • 2 grot sjalot (voor de groenten)
  • 6 witte rapen (voor de groenten)
  • 3 el armagnac
  • 1 l verse kreeftensoep
  • 2 grote sjalotten
  • 1 grote gekookte kreeft van 750 g
  • 900 g filets van vastkokende vis (zeebarbeel, tong, zeewolf, zeeduivel …)
Vispannetjes met kreeft en grijze garnalen
Bereiding

Bereidingstijd: 1u15

  1. Giet de room in een steelpan, breng zachtjes aan de kook en laat zachtjes tot 2 dl inkoken.
  2. Snijd de wortel, de venkel en de sjalotten in een fijne brunoise. Doe ze in een stoofpan met 20 g gesmolten boter. Voeg het geperste teentje knoflook en het kruidentuiltje toe. Fruit 5 min op een zacht vuurtje. Blus met witte wijn. Laat volledig inkoken, op een vrij hoog vuur. Voeg de kreeftensoep, het tomatenconcentraat, de cayennepeper en de armagnac toe. Laat 10 min op een zacht vuurtje sudderen. Verwijder het kruidentuiltje, voeg de ingekookte room toe en breng verder op smaak.
  3. Haal al het vlees van de kreeft uit de schaal en snijd het in stukken. Snijd de grote visfilets in stukken (verwijder ook alle graten). Snijd de tongfilets in de lengte in 2 en rol ze op, met de velkant naar binnen. Bak de vis op een vrij hoog vuur goudbruin, in een grote braadpan met 20 g gesmolten boter. Doe dit in meerdere keren en voeg indien nodig boter toe. Kruid met peper en zout. Schik ze op de met bakpapier bedekte ovenplaat en houd apart.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de groenten en de aardappelen in plakjes van 5 mm dikte en snijd een stuk van de lente-uitjes af. Verdeel ze over 6 kleine pannetjes, bestrijk ze met olie, kruid met peper en zout. Gril ze 30 min in de oven.
  5. Rasp de zeste van de citroen fijn en pers het sap (8 cl). Kruid met peper en zout, voeg de olie, het geperste teentje knoflook en de gehakte peterselie toe. Meng goed.
  6. Gril de amandelschilfers lichtjes in een braadpan, zonder toevoeging van vetstof. Mix de zure room, de kruiden, zout en peper met een staafmixer.
  7. Verwarm de groenten en de vis net voor het opdienen 5 min in de oven (voorverwarmd op 195°C). Verdeel de vis over de pannetjes, voeg de stukken kreeft toe en overgiet met de hete kreeftensaus. Werk af met de grijze garnalen, de kruidenroom en de amandelen. Besprenkel de groenten met dressing en dien op.

Nutritionele informatie

Energie: 1.219 kcal

Meer recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst