Recept zoekresultatenViscurry met shiitakes
Delhaize logo
  • Viscurry met shiitakes

Viscurry met shiitakes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Student
Hoofdgerecht
Viscurry met shiitakes

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 eetlepels arachideolie
  • 250 g shiitakes
  • verse koriander
  • 1 rood chilipepertje
  • peper
  • 1 limoen
  • 1 bosje lente-uien
  • 25 cl kokosmelk
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 bouillonblokje van vis
  • 1 bord bloem
  • 700 g visfilets (roodbaars, pangasius, enz)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Paddenstoelen | Shiitake | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    23,93 €/kg
    €3,59
    F2017062900001980000
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    59,50 €/kg
    €1,19
    F2021022400077540000
  • Rode | Peper | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
    F2021022400077530000
  • Limoen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    F2020032300055460000
  • Begin met koken

    1. Meng het sap van een ½ limoen en een ½ eetlepel kerriepoeder in een schaal, voeg de in grote blokjes gesneden vis toe, meng en laat rusten.
    2. Borstel de shiitakes schoon, spoel ze indien nodig, maar laat ze zeker niet weken. Snij ze fijn, evenals de uitjes (witte + 2/3 van het groene deel).
    3. Haal de stukken vis door de bloem, schud het teveel aan bloem af en bak ze aan in 2 eetlepels olie in een diepe pan of wok op vrij hoog vuur. Neem ze uit de pan wanneer ze goudbruin gebakken zijn en doe 2 eetlepels olie bij in de pan. Fruit de shiiitakes en de uitjes, nog altijd op vrij hoog vuur, en roer voortdurend.
    4. Voeg na 3 min. het fijngehakte pepertje toe en ½ eetlepel kerriepoeder. Roer 1 min., voeg dan de stukken vis toe, de kokosmelk, 25 cl warm water en het verkruimelde, halve bouillonblokje. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 5 min. sudderen.
    5. Voeg het sap van de resterende halve limoen toe en breng op smaak. Bestrooi met gehakte koriander en serveer meteen met Thaise rijst.

    Kooktip

    Ook heerlijk met blokjes kip in plaats van vis.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Student
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Viscurry met shiitakes

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Paddenstoelen | Shiitake | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    23,93 €/kg
    €3,59
    F2017062900001980000
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    59,50 €/kg
    €1,19
    F2021022400077540000
  • Rode | Peper | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
    F2021022400077530000
  • Limoen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    F2020032300055460000