Recept zoekresultatenVisblokjes met kerrie
Delhaize logo
  • Visblokjes met kerrieA

Visblokjes met kerrie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Visblokjes met kerrieA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g filets van vis met vast vlees (zeeduivel, roodbaars, pangasius, enz.)
  • peterselie of lente-uitjes
  • 3 wortelen
  • 2 eetlepels Chinese wokolie
  • 50 g erwten
  • 1 koffielepel geroosterde sesamolie (voor wok)
  • 1 koffielepel blonde kandijsuiker
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 el sojasaus
  • 3 eetlepels express bindmiddel voor witte sauzen
  • 1/2 vetarm visbouillonblokje
  • 1 stukje verse gember
  • 4 eetlepels witte vermout
  • 1 knoflookteen
  • 3 dl water

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Visfilet | Gepaneerde
    170 gr
    17,59 €/kg
    €2,99
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Olie | Wok | Geroosterde sesam
    25 cl
    12,76 €/l
    €3,19
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. bereidingstijd (+ 30 min. marineren) + 10 min. kooktijd

    1. Snij de visfilets in blokjes en leg ze in een schaal. Voeg de vermout toe, het geperste knoflookteentje en de geraspte gember. Meng goed, dek af en laat 30 min. rusten.
    2. Giet 30 cl water in een steelpan. Voeg het bindmiddel toe, het verkruimelde halve bouillonblokje, het kerriepoeder, de sojasaus, de azijn, de suiker, de sesamolie, de erwten en de in ringetjes gesneden wortelen. Breng aan de kook en laat op zacht vuur sudderen.
    3. Bak ondertussen de visblokjes kort aan in een wok met de Chinese olie. Voeg van zodra de visblokjes wit geworden zijn, de saus toe en laat nog 2 min. sudderen.
    4. Bestrooi eventueel met gehakte peterselie of lente-uitjes en serveer meteen met rijst.

    Kooktip

    In plaats van wortelen kan je ook champignons gebruiken, die je dan samen met de vis bakt.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 362; energie (kCal): 87; vetten (g): 2,6; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 5,8; suikers (g): 3,4; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 8,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 334,52
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Chinees
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Visblokjes met kerrieA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Visfilet | Gepaneerde
    170 gr
    17,59 €/kg
    €2,99
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Olie | Wok | Geroosterde sesam
    25 cl
    12,76 €/l
    €3,19