Recept zoekresultatenVis met pesto en couscous in krokant jasje
Delhaize logo
  • Vis met pesto en couscous in krokant jasjeA

Vis met pesto en couscous in krokant jasje

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Overig
Hoofdgerecht
Vis met pesto en couscous in krokant jasjeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 30 g boter
  • 7,5 cl gezouten kokend water
  • 600 g visfilets: schelvis, zeewolf, kabeljauw, enz
  • 100 g couscous
  • 2 tomaten
  • 4 koffielepels verse pesto
  • 6 vellen brickdeeg
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 15 min. baktijd

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 (180°C).
  2. Giet het gezouten kokend water op de couscous en laat zwellen.
  3. Laat de boter in de microgolfoven smelten. Snij de tomaten in halve plakjes.
  4. Smeer 1 brickvel in met gesmolten boter, draai om en leg er ½ in 4 gevouwen brickvel in het midden bovenop. Schep hierop ¼ van de couscous, schik daar ½ in plakjes gesneden tomaat op en leg er bovenaan een portie vis op. Besmeer met pesto. Vouw een pakketje van het brickdeeg, maar doe dit niet te strak en sluit het met een tandenstoker. Maak zo 4 pakketjes en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat.
  5. Laat 15 min. in de oven bakken.
  6. Serveer warm met een salade.
  7. Je kan de pesto vervangen door tomaten- of olijventapenade.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 429; energie (kCal): 102; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 7,9; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 9,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 326,2
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Overig
Zomer
Hoofdgerecht
  • Vis met pesto en couscous in krokant jasjeA