Recept zoekresultatenVinaigrettebolletjes
Delhaize logo
  • VinaigrettebolletjesB

Vinaigrettebolletjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Sauzen en specerijen
VinaigrettebolletjesB

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 2 citroenen
  • 2 limoenen
  • 2,5 dl water
  • 4 el honing
  • 1 bussel basilicum
  • 1/2 bussel munt
  • 1/2 bot platte peterselie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Basilicum
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min. (+ 12 u vriestijd)

    1. Schil de 2 citroenen en limoenen à vif, snijd ze in stukken en doe ze in de beker van de mixer of de blender. Mix ze fijn met het water, de honing, de grofgehakte basilicum, de grofgehakte peterselie en de muntblaadjes.
    2. Giet de bereiding door een zeef met een fijn rooster in een pot met platte bodem. Laat de bereiding 12 u in de diepvriezer opstijven en bewerk het mengsel intussen een paar keer met een vork.
    3. Serveer een bolletje sorbet als dressing op een slaatje. Laat langzaam smelten. Je kunt de rest van de sorbet 3 weken in de diepvriezer bewaren.

    Tip: Gebruik enkel de muntblaadjes, niet de steeltjes, zo blijft je sorbet mooi felgroen.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Sauzen en specerijen
    • VinaigrettebolletjesB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Basilicum
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59