Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenVietnamese lenterolletjes
Delhaize logo
  • Vietnamese lenterolletjes

Vietnamese lenterolletjes

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Pasen
Lunch
Vietnamese lenterolletjes

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/2 l water
  • 1 komkommer
  • 1 bosje koriander
  • 1 koffielepel pinda's, fijngehakt
  • 100 g rietsuiker
  • 1 pakje rijstvellen
  • sap van 1 citroen
  • 150 g sojascheuten (bio)
  • 1 bosje Thaïse basilicum
  • 1 bosje verse munt
  • 2 eetlepels vissaus
  • 24 gepelde tijgergarnalen (rauw, diepvries)
  • 2 teentjes knoflook, gekneusd
  • 1 klein zakje sla
  • 1/2 klein rood pepertje
  • 4 wortelen
  • 1 pakje glasnoedels

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Roze garnalen | Gekookt-Gepeld
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Saus | Vis | Doypack
    22 cl
    4,50 €/l
    €0,99
  • Rijstpapier
    200 gr
    12,75 €/kg
    €2,55
  • Begin met koken

    1. Snijd de tijgergarnalen op de rugzijde in met een scherp mesje en verwijder het darmkanaal. Pocheer ze 3 minuten in gezouten kokend water. Haal ze met een schuimspaan uit het water en dep ze droog.
    2. Gaar de glasnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat ze goed uitlekken.
    3. Schil de wortelen. Snijd ze in dunne staafjes. Spoel de sojascheuten. Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in dunne staafjes. Spoel en droog de sla. Snipper grof. Pluk de munt-, baslicum-, en korianderblaadjes van de steeltjes.
    4. Giet 2 liter lauw water in een grote slakom. Leg een schone, vochtige handdoek op het werkvlak. Dompel ieder vel rijstpapier tien seconden in het water. Laat uitlekken en leg open op het werkvlak.
    5. Verdeel de kruiden, de groenten, de vermicelli en de garnalen over het midden van de rijstvellen. Laat rondom 5 cm vrij. Vouw eerst de onderzijde van het vel over de vulling. Vouw dan de zijflappen dicht. Rol de lenterolletjes verder strak op .
    6. Schik de lenterolletjes op een schaal. Zorg ervoor dat ze elkaar niet raken, zodat ze niet aan elkaar kunnen plakken. Leg er een vochtige keukenhanddoek op. Zet koel weg.
    7. Breng het water aan de kook en los er de suiker in op. Laat een kwartiertje trekken op laag vuur en daarna afkoelen. Roer fijngehakte knoflook en fijngehakt pepertje door de suikerstroop. Roer er de vissaus en het citroensap door. Voeg er vlak voor het serveren de pinda’s door.
    8. Serveer de rolletjes met de saus er apart bij.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Zuid-Oost Azie
    Andere
    Pasen
    Diner
    Alle seizoenen
    Lunch
    • Vietnamese lenterolletjes

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Roze garnalen | Gekookt-Gepeld
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Saus | Vis | Doypack
    22 cl
    4,50 €/l
    €0,99
  • Rijstpapier
    200 gr
    12,75 €/kg
    €2,55