Recept zoekresultatenVerse zalmburgers met citroen en dragon
Delhaize logo
  • Verse zalmburgers met citroen en dragonA

Verse zalmburgers met citroen en dragon

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

2 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Verse zalmburgers met citroen en dragonA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 soeplepels dragon
  • 400 g zalmfilet (zonder graten of vel)
  • 50 g vers broodkruim
  • 100 g paneermeel
  • 1 el kappertjes
  • 1 onbespoten citroen
  • 1 jonge ui
  • 1 geklopt ei
  • 1 takje dragontakjes
  • 1 soeplepel zonnebloemolie

Begin met koken

  1. Schil de ui en hak hem fijn. Pers de citroen en bewaar het sap. Snij de zalm in grote stukken.
  2. Mix met een keukenrobot 50 g broodkruim met de citroenschil, de kappertjes, de gehakte ui, de dragon, zout en peper.
  3. Voeg de stukken zalm en het geklopte ei toe en mix het geheel opnieuw. Verdeel het mengsel in 8 gelijke porties, maak er burgers van en wentel deze in het paneermeel.
  4. Warm de olie op in een braadpan en laat de burgers langs elke zijde 3 minuten goudgeel braden.
  5. Laat ze even uitlekken op een groot bord met absorberend papier en leg ze vervolgens op een dienbord.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 874; energie (kCal): 209; vetten (g): 9,6; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 15,7; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 14,5; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 403,79
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Verse zalmburgers met citroen en dragonA