Recept zoekresultatenVers fruit met mascarpone
Delhaize logo
  • Vers fruit met mascarponeC

Vers fruit met mascarpone

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

1 op 5
Andere
Kerst
Dessert
Vers fruit met mascarponeC

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 2 eidooiers
  • 800 g vers fruit naar keuze (nettogewicht, geschild en/of ontpit). Bijvoorbeeld: mango + aardbeien + witte en rode druiven
  • 1 eiwit op kamertemperatuur
  • 50 g ultrafijne griessuiker
  • 100 g Bretoense koekjes (palets) Taste of Inspirations
  • 8 kleine muntblaadjes
  • 250 g mascarpone

Begin met koken

  1. Snij het fruit in kleine stukjes en verdeel over glazen.
  2. Klop de eierdooiers los met de suiker tot een wit mengsel. Voeg de mascarpone toe en klop opnieuw.
  3. Klop het eiwit tot stijve pieken en spatel voorzichtig onder de room. Verdeel over de glazen, dek af en zet enkele uren in de koelkast.
  4. Hak de koekjes met een mes in grove stukjes. Zet opzij.
  5. Net voor het serveren: bestrooi de glazen met de koekjes en werk af met munt.

Kooktip

Indien je appels, peren of bananen gebruikt, moet je ze met citroensap besprenkelen om verkleuring te voorkomen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 725; energie (kCal): 174; vetten (g): 11,3; verzadigde vetten (g): 7,2; koolhydraten (g): 13,8; suikers (g): 10,3; vezels (g): 4,3; eiwitten (g): 2,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 263,61
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Overig
Zomer
Dessert
  • Vers fruit met mascarponeC