Recept zoekresultatenVerjaardagstaart met blauwe bessen
Delhaize logo
  • 00:00
    -01:00
  • Verjaardagstaart met blauwe bessen

Verjaardagstaart met blauwe bessen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Kinderfeest
Dessert
Verjaardagstaart met blauwe bessen

Ingrediënten voor 20 Porties

20 Porties
  • 12 eieren (voor het gebak)
  • 280 g zelfrijzende bloem (voor het gebak)
  • 70 g verse kaas (voor het gebak)
  • 200 g kristalsuiker (voor het gebak)
  • 50 g boter (voor het gebak)
  • 1 afgestreken kl zout (voor het gebak)
  • 2 eiwitten (voor de garnituur)
  • 250 g blauwe bessen (voor de garnituur)
  • 250 g verse kaas (voor de garnituur)
  • 35 g kristalsuiker (voor de vulling)
  • 150 g blauwe bessen (voor het glazuur en de afwerking)
  • 250 g verse biokaas (vlootje) (voor het glazuur en de afwerking)
  • 250 g mascarpone (voor het glazuur en de afwerking)
  • 75 g kristalsuiker (voor het glazuur en de afwerking)
  • veelkleurige suikerparels (voor het glazuur en de afwerking)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,28 €/st
    €1,69
    F2010083100116000000
  • Bloem | Zelfrijzend
    1 kg
    0,55 €/kg
    €0,55
    S2017121501372280000
  • Verse kaas | Halfvol
    500 gr
    2,54 €/kg
    €1,27
    F2016122000139500000
  • Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    0,59 €/kg
    €0,59
    S2017121501372220000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd : 45 min. + 12 min. kooktijd

    1. Maak het gebak: verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eidooiers op met de suiker, tot het mengsel wit wordt en in volume verdubbelt. Voeg al kloppend de gesmolten boter en de verse kaas toe en meng er dan ook de gezeefde bloem en het zout onder. Klop de eiwitten tot schuim. Roer ze voorzichtig onder de bereiding met een spatel, tot een schuimig en homogeen deeg. Bekleed 3 taartvormen van 18 cm diameter met bakpapier. Verdeel er het deeg over en schuif 12 min. in de oven. Laat lauw worden, ontvorm en laat op een taartrooster afkoelen.
    2. Maak de garnituur: meng de verse kaas en de suiker. Klop de eiwitten tot een stevig schuim en roer ze onder de verse kaas. Verdeel de helft van deze bereiding over 1 taart, voeg de helft van de blauwe bessen toe en leg er de 2de taart bovenop. Garneer ze op de dezelfde manier en bedek ze met de 3de taart.
    3. Maak het glazuur en werk af: meng de verse kaas, de mascarpone en de suiker zachtjes met de garde tot een gladde crème. Bestrijk er de taart volledig mee, bestrooi ze met suikerparels en strooi er blauwe bessen rond.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Kinderfeest
    Dessert
    • 00:00
      -01:00
    • Verjaardagstaart met blauwe bessen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,28 €/st
    €1,69
    F2010083100116000000
  • Bloem | Zelfrijzend
    1 kg
    0,55 €/kg
    €0,55
    S2017121501372280000
  • Verse kaas | Halfvol
    500 gr
    2,54 €/kg
    €1,27
    F2016122000139500000
  • Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    0,59 €/kg
    €0,59
    S2017121501372220000