• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je Plus-kaart
  • Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  
Terug

Makkelijk
Goedkoop
Minder of gelijk aan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Hoofdgerecht
  • Keuken: Iers
  • Dieet: Andere
  • Maaltijd: Diner
  • Gelegenheid: Overig
  • Seizoen: Alle seizoenen

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 2 kg venusschelpen
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bussel platte peterselie
  • 2 cl room 20% V.G.
  • 1 dl Guinness
  • 1 eetlepel boter
  • peper en zout
Venusschelpen met Guinness
Bereiding

Bereidingstijd: 20 min

  1. Pel en snipper de uien fijn. Pel de knoflook en haal hem door de lookpers zodat je een puree krijgt. Hak de peterselie fijn en zet even apart.
  2. Zet een grote pan op het vuur met de boter, de uien, de knoflookpuree en de helft van de peterselie en laat kort stoven. Voeg de room, de schelpen en het bier erbij. Plaats het deksel op de pot en laat op een hoog vuur garen gedurende 6 à 8 min, tot de schelpen openen.
  3. Kruid met peper en zout en voeg de resterende peterselie toe. Serveer meteen.

Nutritionele informatie

Energie: 881 kcal

Soortgelijke recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst