Recept zoekresultatenVelouté van zoete aardappelen met gerookte forel
Delhaize logo
  • Velouté van zoete aardappelen met gerookte forelB

Velouté van zoete aardappelen met gerookte forel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Lactose vrij
Voorgerecht
Velouté van zoete aardappelen met gerookte forelB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 140 g gerookt forelhaasje
  • 425 g zoete aardappelblokjes met peper en zout (1 schaaltje)
  • 1 preiwit
  • 1 ui
  • 1,2 dl water
  • 2 blokjes gevogeltebouillon
  • 4 el olijfolie
  • 1 eetlepel maanzaadjes
  • Enkele takjes waterkers (of peterselie)
  • 1 snufje ras el hanout
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 20 min. kooktijd

  1. Hak de ui en het preiwit. Fruit ze 2 min. op een vrij hoog vuur, in een stoofpan met de helft van de olijfolie. Bestrooi met ras el hanout, voeg de zoete aardappelblokjes toe en meng 1 min. Overgiet met 1,2 l water en voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 20 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
  2. Mix de soep in de blender fijn en breng ze verder op smaak. Verdeel de soep over de borden en werk ze af met licht verkruimelde gerookte forel, maanzaadjes en waterkers. Besprenkel de soep met een scheutje olijfolie en serveer.

Tip: Gebruik je een gewone mixer? Giet de soep door een puntzeef om er alle restjes aardappelschil uit te filteren.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Voorgerecht
  • Velouté van zoete aardappelen met gerookte forelB