Recept zoekresultatenVelouté van grijze garnalen met venkel
Delhaize logo
  • Velouté van grijze garnalen met venkelA

Velouté van grijze garnalen met venkel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Andere
Velouté van grijze garnalen met venkelA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/2 blokje ontvette gevogeltebouillon
  • 1 bol venkel
  • Fleur de sel
  • 250 g gepelde grijze garnalen
  • 1 teentje knoflook
  • 20 cl magere melk
  • Peper van de molen
  • 1 sjalot

Begin met koken

  1. Maak de bol venkel schoon door de te harde kern te verwijderen. Doe hem in een kookpan, samen met de sjalot en de gehakte look.
  2. Doe de gevogeltebouillon erbij en zet onder water. Laat koken totdat de groenten gaar zijn. Neem van het vuur en giet de melk erbij.
  3. Leg enkele garnalen opzij en doe de rest in de soep. Mix deze tot een gladde soep.
  4. Kruid naar smaak met zout en peper.
  5. Doe in elk bord 1 portie soep. Doe daarbij enkele garnalen en versier met venkellof. Dien lauw op.

Kooktip

Kook de garnalen niet samen met de groenten: de soep wordt dan te zout.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 454; energie (kCal): 108; vetten (g): 3,3; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 4,8; suikers (g): 4,2; vezels (g): 8,2; eiwitten (g): 10,5; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 213,3
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Andere
  • Velouté van grijze garnalen met venkelA