Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om het product « Opgebonden kalkoenfilet & Pesto rosso 190 g van het merk Delhaize » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenVelouté van courgettes met dille
Delhaize logo
 • Velouté van courgettes met dilleC

Velouté van courgettes met dille

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Velouté van courgettes met dilleC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 2 groene courgettes
 • 1 teentje knoflook
 • 30 cl magere melk
 • 1 l ontvette gevogeltebouillon
 • cayennepeper
 • 4 takjes dille
 • 4 ronde courgettes
 • zout

Begin met koken

 1. Schil de courgettes en snij ze in blokjes.
 2. Snij het hoedje van elke ronde courgette (op ongeveer 2 centimeter van de bovenzijde) en haal het vlees eruit met een lepeltje.
 3. Doe de blokjes courgette en het vlees van de ronde courgettes in een kookpan en overgiet met de gevogeltebouillon. Doe het teentje look erbij.
 4. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat lichtjes pruttelen totdat het vlees van de courgettes mals is. Neem het teentje look eruit.
 5. Mix vervolgens tot een mooi gladde soep.
 6. Giet de melk erbij en meng tot een homogene velouté. Kruid bij met peper en zout en eventueel een mespuntje cayennepeper.
 7. Bewaar 4 plukjes dille voor de versiering en snipper de rest fijn. Doe in de soep
 8. Giet deze velouté in de uitgeholde ronde courgettes. Versier met een takje dille en zet het hoedje erop.

Kooktip

 • Op het einde van de bereiding kan je er enkele grijze garnalen aan toevoegen om je soep een gastronomische toets te geven.
 • Een gezond extraatje: een lichte en vezelrijke soep die de grootste honger stilt met slechts 60 kcal per persoon.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 56; energie (kCal): 13; vetten (g): 0,3; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 1,8; suikers (g): 1,4; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 1,1; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 65,46
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Overig
Lente
 • Velouté van courgettes met dilleC