Recept zoekresultatenVeggiepizza’s met rucola
Delhaize logo
  • Veggiepizza’s met rucolaA

Veggiepizza’s met rucola

Moeilijkheid

Makkelijk

Budget

Score

1 op 5
Vegan
Hoofdgerecht
Veggiepizza’s met rucolaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 el olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • pizzadegen
  • saus
  • 1 bol mozzarella di bufala
  • olijfolie
  • rucola
  • aubergineplakjes
  • basilicum Pistou
  • grana padano schilfers
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. (+ 30 min. rusttijd)

  1. Haal de pizzadegen 30 min op voorhand uit de koelkast en haal ze uit hun verpakking.
  2. Verwarm de oven voor op 240°C.
  3. Verdeel 1 deeg, maar gebruik geen deegrol: druk het met de palm van je handen plat. Leg het op een vel bakpapier en bestrijk het met saus.
  4. Snijd 1 mozzarellabol in kleine blokjes.
  5. Schik de aubergineplakjes en de mozzarella op het deeg. Besprenkel met een scheutje olijfolie en schuif op het rooster van de oven. Bak 8 à 10 min. (houd de pizza goed in het oog!).
  6. Maak de 2de pizza, zo kan ze bakken terwijl je de 1ste pizza samen deelt.
  7. Werk af met een beetje rucola en basilicum Pistou.
  8. Maak een slaatje van rucola met schilfers grana padano, 2 el olijfolie, 1 el balsamicoazijn en zout. Serveer het bij de pizza.

Kooktip

Laat de kabeljauw, de kappertjessaus, de aardappelen en de groenten voor de stoemp alvast langzaam in de koelkast ontdooien voor de volgende dag.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 887; energie (kCal): 212; vetten (g): 11,5; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 19,6; suikers (g): 2,2; vezels (g): 2; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 1122,33
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegan
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
  • Veggiepizza’s met rucolaA