Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtTerugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de "Brugse Pannenkoeken, Brugse Dessert Pannenkoeken" van het merk Geal niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenVeggieburger met sperziebonen op Luikse wijze
Delhaize logo
  • Veggieburger met sperziebonen op Luikse wijzeA

Veggieburger met sperziebonen op Luikse wijze

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Veggieburger met sperziebonen op Luikse wijzeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 6 biologische veggieburgers met butternut, emmental en peterselie
  • 500 g sperziebonen
  • 2 uien
  • 1/2 bussel peterselie
  • 800 g krieltjes
  • 5 eetlepels balsamicoazijn
  • 25 g boter
  • 3 el olijfolie
  • Peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bio | Falafel | Feta | Courgette
    150 gr
    20,60 €/kg
    €3,09
  • Prinsessenbonen
    500 gr
    4,70 €/kg
    €2,35
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,25 €/st
    €1,25
  • Krielaardappelen
    1 kg
    2,05 €/kg
    €2,05
  • Begin met koken

    1. Stoom de hele krieltjes zo’n 15 min. Was de sperziebonen en maak ze schoon, snijd ze in twee en kook ze ongeveer 8 min. in gezouten water. Laat ze uitlekken en dompel ze onder in ijskoud water.
    2. Bak ondertussen in een grote sauteerpan de fi jngehakte uien 10 min. op een zacht vuurtje met de boter en 2 el olijfolie.
    3. Bak de burgers volgens de aanwijzingen op de verpakking, met 1 el olijfolie.
    4. Snijd de krieltjes doormidden. Doe ze bij de uien in de pan, samen met de sperziebonen. Bak alles mooi goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel met balsamicoazijn en laat kort inkoken. Haal de pan van het vuur en voeg de gehakte peterselie toe.
    5. Serveer samen met de burgers.

    Tip
    Vergeet de mosterd niet op tafel te zetten!

    Nutritionele informatie

    Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 621/149 ; Vetten (g): 7,2 ; Verzadigde vetzuren (g): 2,6 ; Koolhydraten (g): 14,3 ; Suikers (g): 3,7 ; Vezels (g): 3,2 ; Eiwitten (g): 5,3 ; Zout (g): 0,4 ; Energie (kcal per portie): 720 ; Nutri-score: A
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Veggieburger met sperziebonen op Luikse wijzeA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bio | Falafel | Feta | Courgette
    150 gr
    20,60 €/kg
    €3,09
  • Prinsessenbonen
    500 gr
    4,70 €/kg
    €2,35
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,25 €/st
    €1,25
  • Krielaardappelen
    1 kg
    2,05 €/kg
    €2,05