Recept zoekresultatenVeggieburger met sperziebonen op Luikse wijze
Delhaize logo
  • Veggieburger met sperziebonen op Luikse wijze
    A
Veggieburger met sperziebonen op Luikse wijzeA

Veggieburger met sperziebonen op Luikse wijze

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 6 biologische veggieburgers met butternut, emmental en peterselie
  • 500 g sperziebonen
  • 2 uien
  • 1/2 bussel peterselie
  • 800 g krieltjes
  • 5 el balsamicoazijn
  • 25 g boter
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout
  • 6 biologische veggieburgers met butternut, emmental en peterselie
  • 500 g sperziebonen
  • 2 uien
  • 1/2 bussel peterselie
  • 800 g krieltjes
  • 5 el balsamicoazijn
  • 25 g boter
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Begin met koken

1
Stoom de hele krieltjes zo’n 15 min. Was de sperziebonen en maak ze schoon, snijd ze in twee en kook ze ongeveer 8 min. in gezouten water. Laat ze uitlekken en dompel ze onder in ijskoud water.
2
Bak ondertussen in een grote sauteerpan de fi jngehakte uien 10 min. op een zacht vuurtje met de boter en 2 el olijfolie.
3
Bak de burgers volgens de aanwijzingen op de verpakking, met 1 el olijfolie.
4
Snijd de krieltjes doormidden. Doe ze bij de uien in de pan, samen met de sperziebonen. Bak alles mooi goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel met balsamicoazijn en laat kort inkoken. Haal de pan van het vuur en voeg de gehakte peterselie toe.
5
Serveer samen met de burgers.
1
Stoom de hele krieltjes zo’n 15 min. Was de sperziebonen en maak ze schoon, snijd ze in twee en kook ze ongeveer 8 min. in gezouten water. Laat ze uitlekken en dompel ze onder in ijskoud water.
2
Bak ondertussen in een grote sauteerpan de fi jngehakte uien 10 min. op een zacht vuurtje met de boter en 2 el olijfolie.
3
Bak de burgers volgens de aanwijzingen op de verpakking, met 1 el olijfolie.
4
Snijd de krieltjes doormidden. Doe ze bij de uien in de pan, samen met de sperziebonen. Bak alles mooi goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel met balsamicoazijn en laat kort inkoken. Haal de pan van het vuur en voeg de gehakte peterselie toe.
5
Serveer samen met de burgers.
Nutritionele informatie
A
Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 621/149 ; Vetten (g): 7,2 ; Verzadigde vetzuren (g): 2,6 ; Koolhydraten (g): 14,3 ; Suikers (g): 3,7 ; Vezels (g): 3,2 ; Eiwitten (g): 5,3 ; Zout (g): 0,4 ; Energie (kcal per portie): 720 ; Nutri-score: A
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 621/149 ; Vetten (g): 7,2 ; Verzadigde vetzuren (g): 2,6 ; Koolhydraten (g): 14,3 ; Suikers (g): 3,7 ; Vezels (g): 3,2 ; Eiwitten (g): 5,3 ; Zout (g): 0,4 ; Energie (kcal per portie): 720 ; Nutri-score: A
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Belgisch
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Sensational burger | Vegan

Garden Gourmet

Sensational burger | Vegan

4 × 226 gr

€18,20

Bonen | Bio

Delhaize

Bonen | Bio

1 st

Bio

€2,69

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Krielaardappelen

Delhaize

Krielaardappelen

1 kg

€2,69

Azijn | Balsamico | Modena | Bio

Delhaize

Azijn | Balsamico | Modena | Bio

25 cl

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€2,39

Zachte boter | Opgeklopt

Balade

Zachte boter | Opgeklopt

130 gr

€2,99

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€30,45