Recept zoekresultatenVeggieballetjes in tomatensaus
Delhaize logo
  • Veggieballetjes in tomatensaus

Veggieballetjes in tomatensaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Veggieballetjes in tomatensaus

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • peper en zout
  • 1 kl koriander (voor de balletjes)
  • kruiden naar keuze: komijn, koriander, tijm, oregano, basilicum, … (voor de tomatensaus)
  • een paar blaadjes verse basilicum (voor de tomatensaus)
  • 1 teentje knoflook (voor de tomatensaus)
  • 1 kl olijfolie (voor de tomatensaus)
  • 1/2 blokje groentebouillon (voor de tomatensaus)
  • 3 blikken gepelde tomaten (voor de tomatensaus)
  • 1 kl suiker (voor de tomatensaus)
  • 1/2 kl komijn (voor de balletjes)
  • 1 ajuin (voor de tomatensaus)
  • 1/2 kl tijm (voor de balletjes)
  • 1 handvol verse peterselie (voor de balletjes)
  • 1 el olijfolie (voor de balletjes)
  • 1 teentje knoflook (voor de balletjes)
  • 2 eieren (voor de balletjes)
  • 400 g tofu gehakt (voor de balletjes)
  • 1 dikke ajuin (voor de balletjes)
  • 80 g bloem (voor de balletjes)

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Maak eerst de tomatensaus: bak de fijngehakte ajuin en look in de olie. Voeg dan de gepelde tomaten, de suiker, de verkruimelde bouillonblokjes en de kruiden toe. Kook ± 20 min op zacht vuur.
  2. Maak ondertussen de balletjes: meng het tofu gehakt, de gepelde ajuin en knoflook, de eieren, de fijngehakte peterselie en de kruiden. Meng alles goed en voeg ondertussen het bloem toe. Maak balletjes en bak ze in een pan met een beetje olijfolie.
  3. Leg de balletjes in de tomatensaus en serveer met een bijgerecht naar keuze (bulgur, pasta, quinoa, rijst, …) en een paar verse basilicumblaadjes.

Kooktip

Voor de final touch: 2 blaadjes basilicum om het bord te dresseren als een echte chef.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegetarisch
Winter
Hoofdgerecht
  • Veggieballetjes in tomatensaus