Recept zoekresultatenVeggie kebabs, radijzensalsa en yoghurtsaus
Delhaize logo
  • 00:00
    -01:00
    A
  • Veggie kebabs, radijzensalsa en yoghurtsaus

Veggie kebabs, radijzensalsa en yoghurtsaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Veggie kebabs, radijzensalsa en yoghurtsausA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g veggiegehakt Greenway
  • 1 rode ui
  • 1/2 bakje tuinkers
  • 4 sterk gepekelde pepertjes
  • 4 eetlepels gebakken uitjes
  • 4 kebabbroodjes
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 zakje ‘Pitta’-kruiden gamma World Delhaize
  • 1 tomaat (voor de salsa en de yoghurtsaus)
  • 1/2 komkommer (voor de salsa en de yoghurtsaus)
  • 1/2 bussel radijzen
  • 1 kleine rode ui (voor de salsa en de yoghurtsaus)
  • 200 g Griekse yoghurt (voor de salsa en de yoghurtsaus)
  • 3 el ciderazijn (voor de salsa en de yoghurtsaus)
  • 1 klein teentje knoflook (voor de salsa en de yoghurtsaus)
  • peper en zout (voor de salsa en de yoghurtsaus)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gehakt
    200 gr
    21,25 €/kg€4,25
    15,94 €/kg
    €3,19
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Tuinkers | Vilt
    100 gr
    11,50 €/kg
    €1,15
  • Uitjes | Gebakken | 100 g
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Begin met de salsa: snijd de tomaat, de komkommer en de radijzen in heel kleine blokjes. Meng ze in een grote kom met de fijngehakte kleine rode ui, de azijn, het geperste teentje knoflook, peper en zout. Laat rusten.
    2. Fruit de fijngehakte rode ui in een sauteerpan met de olie. Voeg na 2 min. het gehakt en de kruidenmix toe. Fruit 5 min. op een vrij hoog vuur en roer het gehakt los met een spatel.
    3. Laat het sap van de salsa in een kom uitlekken en meng het met de yoghurt. Breng verder op smaak.
    4. Warm de broodjes op volgens de instructies op de verpakking. Open ze en beleg ze met gehakt, yoghurtsaus, salsa, uitgelekte pepertjes, gebakken uitjes en tuinkers. Smullen maar!

    Tip: Geen pitakruiden in huis? Maak een mengsel van komijn, chili en gedroogde oregano.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -01:00
      A
    • Veggie kebabs, radijzensalsa en yoghurtsaus

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gehakt
    200 gr
    21,25 €/kg€4,25
    15,94 €/kg
    €3,19
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Tuinkers | Vilt
    100 gr
    11,50 €/kg
    €1,15
  • Uitjes | Gebakken | 100 g
    Dit product is niet meer beschikbaar