Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenVeggie barbecue
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:59
    C
  • Veggie barbecue

Veggie barbecue

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Barbecue
Hoofdgerecht
Veggie barbecueC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 bussel munt (voor de tabouleh met olijven)
  • Peper en zout (voor de gegrilde aspergesalade)
  • 1 el el olijfolie (voor de gegrilde aspergesalade)
  • 1 schaaltje minipaprika’s met roomkaas (100 g) (voor de gegrilde aspergesalade)
  • 1 schaaltje gegrilde artisjokken (125 g) (voor de gegrilde aspergesalade)
  • 1 bussel groene asperges (voor de gegrilde aspergesalade)
  • Peper en zout (voor de relish met radijzen)
  • 1 teentje knoflook (voor de relish met radijzen)
  • 4 el azijn ‘Cristal’ La Main Bleue (voor de relish met radijzen)
  • 1 el kristalsuiker (voor de relish met radijzen)
  • 1 bussel radijzen (voor de relish met radijzen)
  • 1 komkommer (voor de relish met radijzen)
  • 6 Greenway balletjesbrochettes
  • 1 bussel koriander (voor de tabouleh met olijven)
  • 1 bussel bladpeterselie (voor de tabouleh met olijven)
  • 1 el olijfolie (voor de tabouleh met olijven)
  • 1 pak ‘Bulgur Wheat Tabouleh’ Al’fez (150 g) (voor de tabouleh met olijven)
  • 1 schaaltje Nocellara-olijven met citroenzeste (150 g) (voor de tabouleh met olijven)
  • 1 limoen (voor de tabouleh met olijven)
  • 4 el olijfolie
  • 2 naanbroden (natuur of knoflook & koriander)
  • 1 schaaltje ‘Sweet potato tahini dip’ Canapé (200 g)
  • 2 gemarineerde filets Veggie
  • 10 Greenway merguez

Begin met koken

Bereidingstijd: 45 min.

  1. Maak de tabouleh: kook de bulgur volgens de instructies op de verpakking en voeg de olijfolie toe. Hak de bladpeterselie, de koriander en de muntblaadjes fijn. Meng de kruiden met de tabouleh, het sap van de limoen en de olijven. Bewaar in de koelkast.
  2. Maak de relish: rasp de komkommer en de radijzen. Meng ze in een slakom met het geperste teentje knoflook, de kristalsuiker, de azijn, peper en zout. Laat 10 min rusten en laat dan uitlekken.
  3. Maak de aspergesalade: snijd de asperges in stukken, bestrijk ze met olijfolie en gril ze enkele minuten op de barbecue. Kruid met peper en zout. Meng de asperges met de minipaprika’s en de gegrilde artisjokken.
  4. Smeer de brochettes, de merguez en de gemarineerde filets lichtjes in met olijfolie en gril ze op de barbecue. Serveer ze met de 3 bijgerechten, de naanbroden (op te warmen volgens de instructies op de verpakking) en de sweet potato dip.

Tip: Wees geduldig en pluk de muntblaadjes zorgvuldig. Hun steeltjes zijn hard en ze doen de bereidingen zwart kleuren. Koriander- en peterseliesteeltjes zijn daarentegen volledig safe!

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Barbecue
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
  • 00:00
    00:59
    C
  • Veggie barbecue