Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtTerugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om bepaalde lots van ijsjes van "CÔTE D’OR ", "DONUTS PARTY" (58g) van het merk Delhaize, smeerkaas van het merk "KIRI" (150 g en 200g) en ijsproducten van "SNICKERS, TWIX, BOUNTY & M&M’s" van het merk Mars niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenVegetarische pizza met bloemkool en rucola
Delhaize logo
  • 00:00
    -03:17
    B
  • Vegetarische pizza met bloemkool en rucola

Vegetarische pizza met bloemkool en rucola

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Hoofdgerecht
Vegetarische pizza met bloemkool en rucolaB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eieren
  • 100 g geraspte Parmigiano
  • 400 g bloemkool
  • 100 g kerstomaten
  • 150 g geraspte mozzarella
  • 50 g rucola
  • 1 bussel basilicum
  • peper en zout
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + 25 min baktijd

  1. Pluk de roosjes van de bloemkool en hak ze fijn in een keukenrobot tot ze tot dikke korrels vermalen zijn. Wring de gehakte bloemkool uit in een propere keukenhanddoek zodat er zoveel mogelijk sap uitgeperst wordt. Hoe droger de bloemkool, hoe krokanter het deeg zal zijn.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Meng de bloemkool met de eieren, de parmigiano en het fijngehakte basilicum. Kruid met zout en peper.
  4. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verspreid er het bloemkooldeeg op. Leg er een tweede stuk bakpapier op en rol de mengeling uit met een deegrol. Bak 15 min in de oven.
  5. Snijd de kerstomaten doormidden en verdeel ze over de pizza. Strooi de geraspte mozzarella over de pizza en laat nog 10 min verder bakken.
  6. Maak een salade van de rucola, 2 el olijfolie, zout en peper en meng.
  7. Haal de pizza uit de oven en werk af met de rucolasalade.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 647; energie (kCal): 156; vetten (g): 11,9; verzadigde vetten (g): 5,6; koolhydraten (g): 1,9; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 9,7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 324,17
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • 00:00
    -03:17
    B
  • Vegetarische pizza met bloemkool en rucola