Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenVegetarische lasagne met spinazie en geitenkaas
Delhaize logo
  • Vegetarische lasagne met spinazie en geitenkaasB

Vegetarische lasagne met spinazie en geitenkaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Kinderen
Pasta
Vegetarische lasagne met spinazie en geitenkaasB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 12 verse lasagnevellen
  • 300 g verse spinazie
  • 400 g kerstomaten
  • 240 g verse zachte geitenkaas
  • 100 g pijnboompitten
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 40 g bloem
  • 7 dl melk
  • 30 g boter

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Lasagne | Eieren
    500 gr
    5,30 €/kg
    €2,65
  • Kerstomaten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Geitenkaas | Chevridou
    150 gr
    10,53 €/kg
    €1,58
  • Pijnboompitten
    200 gr
    44,95 €/kg
    €8,99
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 20 min. baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Snipper de ui fijn en pers het teentje knoflook. Fruit de ui en de knoflook in de olijfolie. Was de spinazie en voeg toe in de pan. Stoof de spinazie al roerend voor ± 2± min. Voeg de nootmuskaat toe en kruid met peper en zout.
    3. Gril de pijnboompitten in een droge pan. Snijd de kerstomaatjes in 2 en verbrokkel de geitenkaas.
    4. Maak een bechamelsaus: smelt de boter op een matig vuur. Voeg er de bloem aan toe en roer met een garde. Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, tot je een koekjesgeur ruikt. Schenk de koude melk bij. Blijf doorroeren tot de saus pruttelt en bindt tot een gladde saus. Kruid bij met peper en zout.
    5. Meng de bechamelsaus onder de spinazie en voeg de pijnboompitten toe.Maak in een ovenschaal laagjes van het spinaziemengsel, de lasagnevellen, laagjes verbrokkeldegeitenkaas en gehalveerde kerstomaatjes. Eindig met de geitenkaas.
    6. Bak de lasagne 20 min.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 545; energie (kCal): 131; vetten (g): 9,3; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 5,8; suikers (g): 2,7; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 636,4
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Vegetarisch
    Kinderen
    Diner
    Andere
    Pasta
    • Vegetarische lasagne met spinazie en geitenkaasB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Lasagne | Eieren
    500 gr
    5,30 €/kg
    €2,65
  • Kerstomaten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Geitenkaas | Chevridou
    150 gr
    10,53 €/kg
    €1,58
  • Pijnboompitten
    200 gr
    44,95 €/kg
    €8,99