Vegetarische korma met kokosmelk
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Kerst
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 1,5 koffielepels gemalen koriander
- 2 lente-uitjes
- 720 g cannellini-bonen (in blik), afgespoeld en uitgelekt
- 1/2 koffielepel gemalen kaneel
- 1,5 kl komijn
- 1 eetlepel ruwe rietsuiker
- 3 eetlepels arachideolie
- 2 kardemompeulen
- 50 g amandelpoeder
- 2 rode chilipepers
- 1 stuk verse gember
- 3 teentjes knoflook
- 2 uien
- 15 dl water
- 40 cl kokosmelk
- peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015010900012480000
F1987042300314800000
S2010100400116760000
S2015010900012230000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 10 min. kooktijd
- Hak de uien en doe ze met de olie in een stoofpot. Stoof ze op zacht vuur aan en voeg de gehakte looktenen toe, evenals de fijngesneden chilipepers en de geraspte gember. Bestrooi met al de specerijen, roer 1 min., dek dan af en laat 5 min. stoven op zacht vuur.
- Giet ondertussen de bonen (of de kikkererwten) af en spoel ze overvloedig onder koud water.
- Doe ze bij in de stoofpot, voeg de kokosmelk toe, het water en de suiker. Breng aan de kook en laat, met deksel, 10 min. op heel zacht vuur sudderen.
- Breng op smaak met peper en zout en dien warm op, bestrooid met de gehakte lente-uitjes. Serveer met basmatirijst en naanbrood.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Indiaas
Vegetarisch
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015010900012480000
F1987042300314800000
S2010100400116760000
S2015010900012230000
Laad nog 4 producten