Recept zoekresultatenVegan minicheesecakes met aardbeien
Delhaize logo
  • 00:00
    -01:00
    C
  • Vegan minicheesecakes met aardbeien

Vegan minicheesecakes met aardbeien

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Dessert
Vegan minicheesecakes met aardbeienC

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 180 g Medjooldadels (voor de bodem)
  • 60 g paranoten (voor de bodem)
  • 60 g pecannoten (voor de bodem)
  • 1 snufje zout (voor de bodem)
  • 200 g cashewnoten (voor de crème)
  • 4 el kokoscrème (voor de crème)
  • 4 el agavesiroop (voor de crème)
  • 1 el kokosolie (voor de crème)
  • 1 vanillestokje (voor de crème)
  • 1 snufje zout (voor de crème)
  • 500 g aardbeien (voor de garnituur)
  • 1 citroen (voor de garnituur)
  • 100 g kristalsuiker (voor de vulling)
  • 1 dl water (voor de garnituur)
  • 2 takjes tijm (voor de garnituur)

Begin met koken

Bereidingstijd : 30 min. (+30 min. vriestijd en 12 u weektijd)

  1. Laat de cashewnoten 1 dag op voorhand in koud water weken (+- 12 u).
  2. Begin met de garnituur: breng het water met de suiker en de tijm aan de kook. Laat 10 min. pruttelen. Verwijder het steeltje van de aardbeien en snijd ze in 2. Voeg het citroensap samen met de helft van de aardbeien toe en laat nog 1 min. sudderen. Haal de siroop van het vuur, filter hem en laat hem voor 1/3 inkoken, op een vrij hoog vuur. Laat volledig afkoelen.
  3. Schik 6 uitsteekringen op een dienblad. Bekleed elke ring met een strookje bakpapier. Mix de ontpitte dadels met de 2 notensoorten en het zout fijn tot een homogene massa, in de blender of met de mixer. Verdeel de bereiding in 6 porties, vul er de bodem van elke uitsteekring mee en druk goed aan.
  4. Laat de cashewnoten uitlekken. Snijd het vanillestokje overlangs en schraap er het merg uit. Mix de cashewnoten met de kokoscrème, de agavesiroop, de gesmolten kokosolie, het zout en het merg van het vanillestokje in de blender of met de mixer, tot een dikke en homogene crème. Verdeel ze over de uitsteekringen en laat 30 min. in de diepvriezer opstijven, zodat de crème net stevig genoeg is (dankzij de kokosolie die stolt).
  5. Ontvorm de gebakjes en werk ze af met de rest van de aardbeien in stukjes. Besprenkel met siroop en serveer.

Tip: Bewaar de gekookte aardbeien en meng ze met yoghurt voor een heerlijk ontbijt!

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Dessert
  • 00:00
    -01:00
    C
  • Vegan minicheesecakes met aardbeien