Recept zoekresultatenVegan chocomousse met gember en kokos
Delhaize logo
  • Vegan chocomousse met gember en kokosD

Vegan chocomousse met gember en kokos

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Lactose vrij
Dessert
Vegan chocomousse met gember en kokosD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 150 g kikkererwtenvocht (uit 1 blik kikkererwten van 400 g)
  • 200 g pure chocolade ‘Extra dark 70%’ Delicata'
  • 16,5 cl kokoscrème Blue Elephant (1 blik)
  • 50 g kristalsuiker
  • 4 cm gember
  • 1 snuifje fleur de sel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kikkererwten | Bio
    220 gr
    5,23 €/kg
    €1,15
  • Chocolade | Puur 70%| Tablet
    200 gr
    8,45 €/kg
    €1,69
  • Zuivelspecialiteit | Gesuikerd | Kokosnoot
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Bio | Gember
    150 gr
    10,33 €/kg
    €1,55
    Afhaling vanaf 01/12
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. (+ 4 u. koeltijd)

    1. Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp in een kom (± 2 kl sap). Smelt 150 g chocolade in stukken au bain-marie (of in de microgolfoven). Voeg de fleur de sel, de suiker, de kokoscrème en het gembersap toe.
    2. Klop het kikkererwtenvocht met een handmixer tot een stevige ‘meringue’. Roer er voorzichtig het chocolademengsel onder en meng tot een homogene bereiding. Verdeel de mousse over 4 glazen, dek af en laat minstens 4 u. in de koelkast opstijven.
    3. Hak de rest van de chocolade en bestrooi er de mousses mee net voor het opdienen.

    Tip: Heb je geen kokoscrème in huis? Gebruik dan het vaste deel uit een blik of een pakje kokosmelk. Verwerk de kikkererwten in een hummus, een slaatje, een curry …

    Nutritionele informatie

    Per portie: Energie: 437 kcal - Vetten: 28 g - Koolhydraten: 41 g - Vezels: 4 g - Eiwitten: 4 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Lactose vrij
    Dessert
    Dessert
    • Vegan chocomousse met gember en kokosD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kikkererwten | Bio
    220 gr
    5,23 €/kg
    €1,15
  • Chocolade | Puur 70%| Tablet
    200 gr
    8,45 €/kg
    €1,69
  • Zuivelspecialiteit | Gesuikerd | Kokosnoot
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Bio | Gember
    150 gr
    10,33 €/kg
    €1,55
    Afhaling vanaf 01/12