Recept zoekresultatenVeelkleurige tomatentaart
Delhaize logo
  • Veelkleurige tomatentaartC

Veelkleurige tomatentaart

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Buiten eten
Lunch
Veelkleurige tomatentaartC

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 300 g tomaten van verschillende variëteiten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 rollen bladerdeeg bio
  • 75 g parmigiano
  • 250 g ricotta
  • 1 koffielepel suiker
  • 1 eetlepel olijfolie extra zuiver
  • 1 takje verse tijm
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 15 g verse basilicumblaadjes
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Mix Kerstomaten | Emmer
    500 gr
    7,18 €/kg
    €3,59
  • Bladerdeeg | Bio
    230 gr
    8,22 €/kg
    €1,89
  • Parmigiano reggiano | Hard | Blok
    250 gr
    21,80 €/kg
    €5,45
  • Ricotta | Classico
    250 gr
    4,20 €/kg
    €1,05
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min. + 30 min. baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Maak op een met bakpapier beklede ovenplaat een grote rechthoek van de 2 rollen bladerdeeg.
    3. Hak de tijm en de rozemarijn fijn en snijd de knoflook in sneetjes.
    4. Smeer de ricotta over het deeg in een fijne laag en besprenkel met de olijfolie. Verdeel er de fijngehakte tijm, de rozemarijn en de knoflook over en bak 20 min. in de oven.
    5. Snijd de grote tomaten in fijne sneetjes en halveer de kerstomaatjes. Beleg de taart ermee en bestrooi met zout, peper, suiker en geraspte parmigiano. Bak nog eens 10 min. in de oven.
    6. Haal de taart uit de oven en werk net voor het opdienen af met de basilicumblaadjes.

    Kooktip

    Spoel je tomaten goed af als je ze niet gaat emonderen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 982; energie (kCal): 236; vetten (g): 14,7; verzadigde vetten (g): 7,5; koolhydraten (g): 18,6; suikers (g): 3,6; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 330,16
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Vegetarisch
    Buiten eten
    Diner
    Andere
    Lunch
    • Veelkleurige tomatentaartC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Mix Kerstomaten | Emmer
    500 gr
    7,18 €/kg
    €3,59
  • Bladerdeeg | Bio
    230 gr
    8,22 €/kg
    €1,89
  • Parmigiano reggiano | Hard | Blok
    250 gr
    21,80 €/kg
    €5,45
  • Ricotta | Classico
    250 gr
    4,20 €/kg
    €1,05