Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenVatapia de Bahia
Delhaize logo
  • Vatapia de BahiaA

Vatapia de Bahia

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Overig
Sauzen en specerijen
Vatapia de BahiaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g)
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 400 g scampi’s
  • peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 40 cl kokosmelk
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 limoen
  • 125 g gezouten en geroosterde pindanoten
  • 400 g filets van vis met vast vlees (zeeduivel, roodbaars, pangasius, enz.)
  • fijngesneden bladpeterselie of koriander
  • 1 stukje gember

Begin met koken

  1. Fruit de grofgehakte ui in 2 eetlepels olie in een wok of brede stoofpan gedurende 5 min. op zacht vuur. Voeg dan de geperste knoflooktenen toe, het fijngesnipperde vruchtvlees van de rode peper, de geraspte gember. Laat 2 min. stoven, doe er dan de tomaten bij, de pinda’s en de kokosmelk. Laat 15 min. op heel zacht vuur sudderen.
  2. Pel ondertussen de vooraf ontdooide scampi’s en laat ze snel kleuren in 1 eetlepel olie in een grote braadpan. Neem ze eruit en doe dan de in stukken gesneden vis in dezelfde pan. Neem meteen van het vuur wanneer de vis aangebakken is.
  3. Voeg het sap van de limoen aan de tomatenbereiding toe en mix tot een gladde saus. Voeg de scampi’s en de vis toe, breng op smaak met peper en zout en laat nog 2 min. sudderen.
  4. Bestrooi met fijngehakte peterselie of koriander en serveer heel warm met rijst.

Kooktip

Gebruik geen kabeljauw voor dit recept, want deze vis zou tijdens de bereiding uit elkaar vallen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 574; energie (kCal): 138; vetten (g): 9,2; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 3,5; suikers (g): 2; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 9,6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 682,41
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Sauzen en specerijen
  • Vatapia de BahiaA