Recept zoekresultatenVarkensworst met pompoenstoemp
Delhaize logo
  • Varkensworst met pompoenstoempB

Varkensworst met pompoenstoemp

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Varkensworst met pompoenstoempB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 100 g linzen
  • 1,2 l groentebouillon
  • 1 kleine muskaatpompoen
  • 2 el knoflookolie
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • 8 takjes tijm
  • 500 g aardappelen
  • 1 pastinaak
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 eetlepels boter
  • 2 el Belgische mosterd
  • peper
  • zout
  • 1 mespunt komijn
  • 4 varkensworsten
  • 2 dl demi-glace

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Pasta | Linzen | Groen | Bio
    500 gr
    4,98 €/kg
    €2,49
  • Bouillon | Groenten | Vetarm
    120 gr
    3,25 €/kg
    €0,39
  • Olijfolie | Knoflook
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 55 min.

    1. Week de linzen in water. Giet af en kook de linzen gaar in 2 deciliter groentebouillon.
    2. Schil de pompoen en verwijder de zaden en draden. Snijd de helft van de pompoen in fijne julienne op de mandoline. Meng de pompoen met de knoflookolie en de wittewijnazijn. Rits de blaadjes van 2 takken tijm en doe ze bij de pompoen. Schep er de gare linzen door.
    3. Snijd de andere helft van de pompoen in grote stukken. Schil de aardappelen en de pastinaak. Kook de pompoen, de aardappelen en de pastinaak met de tijm en de laurier gaar in 1 liter groentebouillon met het deksel schuin op de kookpot.
    4. Giet de groenten af, maar houd het kookvocht bij. Plet de pompoen, de aardappelen en de pastinaak grof met een pureestamper. Doe er 2 eetlepels boter en eventueel wat van het kookvocht bij.
    5. Breng op smaak met de mosterd, peper, zout en komijn.
    6. Bak de varkensworsten in 2 eetlepels boter.
    7. Serveer de worsten met de stoemp en de salade van pompoen. Lepel er wat demi-glace over.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Hoofdgerecht
    • Varkensworst met pompoenstoempB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Pasta | Linzen | Groen | Bio
    500 gr
    4,98 €/kg
    €2,49
  • Bouillon | Groenten | Vetarm
    120 gr
    3,25 €/kg
    €0,39
  • Olijfolie | Knoflook
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65