Recept zoekresultatenVarkensstoofpotje met appels, bereid zoals in een tajine (op tajine-wijze)
Delhaize logo
  • Varkensstoofpotje met appels, bereid zoals in een tajine (op tajine-wijze)A

Varkensstoofpotje met appels, bereid zoals in een tajine (op tajine-wijze)

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Overig
Hoofdgerecht
Varkensstoofpotje met appels, bereid zoals in een tajine (op tajine-wijze)A

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 appels (type Jonagold)
  • 50 g rozijnen
  • 1 koffielepel ras-el-hanout
  • 25 g pijnboompitten
  • peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 afgestreken koffielepel kaneelpoeder
  • 2 el honing
  • 2 noten boter
  • 1 grote ui
  • 800 g varkensgebraad

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 1 u 30 min. kooktijd

  1. Snij het varkensgebraad in blokjes en bak ze op vrij hoog vuur in een grote braadpan met de helft van de boter. Kruid met peper en zout.
  2. Fruit ondertussen de fijngesnipperde ui 5 min. op zacht vuur in een stoofpot met 2/3 van de olie. Bestrooi vervolgens met kaneel en ras-el-hanout. Meng 1 min. en voeg het vlees toe. Giet wat water in de pan, roer de aanbaksels los en giet in de stoofpot. Voeg nog water toe tot het vlees voor 2/3 onder staat. Laat met deksel heel zacht sudderen gedurende 1 uur en 20 min., roer af en toe.
  3. Rooster de pijnboompitten zonder vetstof in een pan met antikleefbodem : neem ze uit de pan. Snij de ongeschilde appels in blokjes. Bak ze snel goudbruin, op vrij hoog vuur, in dezelfde pan met de rest van de boter en olie.
  4. Doe de appels bij in de stoofpot. Voeg ook de honing toe, de rozijnen en de pijnboompitten. Laat nog een tiental minuten sudderen tot de appels gaar zijn (zonder in moes uiteen te vallen).
  5. Breng op smaak met peper en zout en serveer warm met couscous of tarwekorrels.

Kooktip

Ras el hanout is een typisch Marokkaans specerijenmengsel verkrijgbaar in de afdeling “wereldkeuken”.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 646; energie (kCal): 154; vetten (g): 7,8; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 7,3; suikers (g): 5,9; vezels (g): 1; eiwitten (g): 13,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 517,13
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Varkensstoofpotje met appels, bereid zoals in een tajine (op tajine-wijze)A