Recept zoekresultatenVarkensschnitzels
Delhaize logo
 • VarkensschnitzelsA

Varkensschnitzels

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
VarkensschnitzelsA

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
 • 500 g varkenslapjes 'bruinen en opdienen'
 • 3 eieren
 • 1 citroen
 • 200 g paneermeel
 • 100 g bloem
 • 1 dl druivenpitolie
 • 2 takjes rozemarijn of peterselie
 • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd + kooktijd: 25 min.

 1. Verwarm de oven voor op 120°C. Sla de varkenslapjes met een vleeshamer of een deegrol plat en breng ze op smaak. Haal ze door de bloem, vervolgens door de losgeklopte en gekruide eieren en, ten slotte, door het paneermeel. Druk goed aan om het vlees met zoveel mogelijk paneermeel te bedekken.
 2. Bak de schnitzels aan beide kanten goudbruin in een grote braadpan met een kleine bodem hete olie. Houd de eerste schnitzels in de oven warm, terwijl je de volgende bakt.
 3. Dien warm op, met partjes citroen. Werk af met rozemarijn of peterselie. Geef er in boter gestoofde spinazie of een slaatje bij.

Tip: Het geheim van een heel krokant korstje dat niet loskomt? Laat de schnitzels minstens 1 u in de koelkast rusten vóór je ze bakt.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1008; energie (kCal): 241; vetten (g): 11,2; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 19,6; suikers (g): 1; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 15; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 1363,1
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
 • VarkensschnitzelsA