Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

NIEUW NIEUW NIEUWOns nieuw exclusief abonnement is er! Delhaize delivery +, dat is onbeperkt je boodschappen thuis leveren vanaf € 10 per maand.Lees meer

Informatie:om je gebruikerservaring op delhaize.be te verbeteren, zullen wij enkele updates uitvoeren. Hierdoor zal de website en de My Delhaize-app vanavond onbeschikbaar zijn vanaf 23u tot zondagochtend.

Recept zoekresultatenVarkenssavourettes, gegrilde tomaten met feta en broccolipuree
Delhaize logo
  • Varkenssavourettes, gegrilde tomaten met feta en broccolipureeA

Varkenssavourettes, gegrilde tomaten met feta en broccolipuree

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Varkenssavourettes, gegrilde tomaten met feta en broccolipureeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 varkenssavourettes
  • 1 broccoli
  • 2 lente-uitjes
  • 20 g pijnboompitten
  • 100 g feta
  • 8 el olijfolie
  • 25 g boter
  • Peper en zout
  • 450 g smaaktrostomaten

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de tomaten in een ovenschaal en snijd ze kruisgewijs open, maar laat de partjes nog aan elkaar. Besprenkel ze met 2 el olijfolie en kruid ze met peper.
  2. Meng de verkruimelde feta met de pijnboompitten en de gehakte lente-uitjes. Houd 1/4 van deze bereiding apart en vul de tomaten met de rest. Besprenkel alles met 2 el olijfolie en bak 25 min. goudbruin in de oven.
  3. Verdeel intussen de broccoli in roosjes, kook ze 5 min. in kokend gezouten water en laat ze uitlekken. Fruit de broccoliroosjes 5 min. op een vrij hoog vuur in 2 el olijfolie en kruid ze met peper. Mix ze fijn met 2 el olijfolie en breng verder op smaak.
  4. Bak de varkenssavourettes op een matig vuurtje goudbruin, in een braadpan met de hete boter. Kruid met peper en zout.
  5. Bestrooi de tomaten met de rest van de fetamix. Serveer ze met de varkenssavourettes en de broccolipuree.

Tip: Zorg voor een mooie final touch: bestrooi de tomaten met wat bladpeterselie en werk de puree af met enkele gegrilde pijnboompitten en wat verse oregano.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
  • Varkenssavourettes, gegrilde tomaten met feta en broccolipureeA