Recept zoekresultatenVarkensreepjes met mosterd op grootmoeders wijze
Delhaize logo
  • Varkensreepjes met mosterd op grootmoeders wijzeC

Varkensreepjes met mosterd op grootmoeders wijze

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Varkensreepjes met mosterd op grootmoeders wijzeC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 650 g varkensvlees “bruinen en opdienen”
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 dikke sjalot
  • 15 cl droge witte wijn
  • 1 noot boter
  • 30 cl verse room
  • 2 el mosterd op grootmoeders wijze
  • 2 eetlepels gesnipperde bieslook
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bruinen en opdienen | Varken
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Sjalotten | Verpakt
    1 kg
    3,99 €/kg
    €3,99
  • Room 20%
    20 cl
    4,90 €/l
    €0,98
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Fruit de fijngesnipperde sjalot(ten) in de helft van olie in een kleine steelpan op zacht vuur. Voeg na 5 min. de witte wijn toe en laat voor de helft inkoken op middelhoog vuur.
    2. Snij ondertussen het vlees in fijne reepjes en bak ze op hoog vuur in een grote braadpan met boter en de rest van de olie.
    3. Doe de room, de mosterd en de bieslook bij de sjalot(ten) in de steelpan. Meng, giet alles in de braadpan en roer de aanbaksels los.
    4. Breng op smaak met peper en zout en serveer meteen met een groene groente en mini-rösti of verse pasta.

    Kooktip

    Dit recept kan ook met klassieke Dijonmosterd, halveer in dit geval de hoeveelheid!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 784; energie (kCal): 189; vetten (g): 14,2; verzadigde vetten (g): 7,2; koolhydraten (g): 1,4; suikers (g): 0,7; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 12,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 572,67
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Varkensreepjes met mosterd op grootmoeders wijzeC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bruinen en opdienen | Varken
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Sjalotten | Verpakt
    1 kg
    3,99 €/kg
    €3,99
  • Room 20%
    20 cl
    4,90 €/l
    €0,98