Recept zoekresultatenVarkensreepjes met bruin bier
Delhaize logo
  • Varkensreepjes met bruin bierA

Varkensreepjes met bruin bier

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Varkensreepjes met bruin bierA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 5 el bruine suiker
  • 2 eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1 el worcestersaus
  • cayennepeper
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 limoen
  • 700 g varkensvlees “bruinen en opdienen”
  • 1 koffielepel fijngehakte verse tijm
  • 33 cl bruin bier
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 1 uur marineren

  1. Meng het bier met de geraspte schil en het sap van de limoen, de suiker, de cayennepeper, de tijm en de Worcestershiresaus in een schotel. Kruid met peper en zout. Voeg het in reepjes gesneden varkensvlees toe, meng en zet 1 uur in de koelkast.
  2. Giet het vlees af (bewaar de marinade). Doe de olie in een wok en bak er het vlees goudbruin in op vrij hoog vuur. Voeg dan de marinade en het bindmiddel toe, laat 5 min. op zacht vuur sudderen.
  3. Breng op smaak met peper en zout en serveer warm met rijst en geroerbakte wokgroenten.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 509; energie (kCal): 122; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 8,6; suikers (g): 6,7; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 12,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 375,27
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Varkensreepjes met bruin bierA