• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Terug

Makkelijk
Gemiddeld
Minder of gelijk aan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Hoofdgerecht
  • Keuken: Thai
  • Maaltijd: Hoofdgerecht

Dit recept versturen

Varkensmignonette op Thaise wijze
Makkelijk
Gemiddeld
Minder of gelijk aan 30 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 2 Porties +
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 rode ui
  • 1 knoflookteentje
  • 10 groene asperges
  • 1 zakje sluimerwten
  • 1 rode chili (niet pikant)
  • 1 pakje koriander
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • gefrituurde sjalot “Bicky Ajuintjes"
  • zwarte peper van de molen
  • zout
  • sap en zeste van 1 limoen
  • 2 varkensmignonettes Delhaize
Varkensmignonette op Thaise wijze
Bereiding

Bereidingstijd: bereiding + kooktijd 20 min.

  1. Breng een kookpot met water aan de kook. Voeg een snuifje zout toe en voeg wanneer het goed kookt de suikererwten toe. Na 2 min. doe je de asperges erbij en laat alles nog 1 min. koken.
  2. Giet de groene groenten af en schrik in ijskoud water gedurende 5 min.
  3. Bak de varkensmignonettes in wat olijfolie op hoog vuur langs beide kanten.
  4. Snijd ondertussen de rode ui heel fijn en pel de teen look.
  5. Maak een marinade van de sesamolie, limoenschil-en sap, peper, zout, geplette look en rode ui.
  6. Snijd de groene groenten in hapklaar formaat en bak nog even op naast het varkensmignonette in de pan. Voeg nu de marinade toe aan de pan en zet het vuur uit.
  7. Wanneer alles warm is, serveer je het geheel op een bord.
  8. Afwerken doe je met wat krokante sjalot (Bicky ajuintjes), een aantal takjes verse koriander en geroosterde sesamzaadjes.
  9. Smakelijk!

Kooktip
Lekker met witte jasmijnrijst.

Meer recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst