Recept zoekresultatenVarkensmedaillons met mosterd en stoemp met paksoi
Delhaize logo
  • Varkensmedaillons met mosterd en stoemp met paksoiA

Varkensmedaillons met mosterd en stoemp met paksoi

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Score

5 op 5
Klassiek
Recepten voor elke dag
Hoofdgerecht
Varkensmedaillons met mosterd en stoemp met paksoiA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 g aardappelen
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 4 kleine Shanghai paksoi
  • 30 g boter
  • 2 dl water
  • 2 eetlepels mosterd
  • 5 cl room
  • 600 g varkensmedaillons
  • 1 kl vleesextract

Begin met koken

Bereidingstijd: Bereiding + kooktijd: 30 min.

  1. Doe de geschilde en in stukken gesneden aardappelen in een kookpot, bedek ze met water en voeg de verkruimelde gevogeltebouillon toe. Kook ze gedurende 10 min. en voeg vervolgens kleine fijngesneden paksoi toe. Laat nog 10 min. koken, giet af en plet met een pureestamper.
  2. Breng intussen de varkensmedaillons op smaak, bak ze kort goudbruin in boter en laat nog 10 min. in de oven verder garen (voorverwarmd op 180°C). Blus de braadpan met water en laat 1 min. inkoken op een hoog vuur. Voeg vleesextract, mosterd en room toe. Laat 3 min. pruttelen.
  3. Dien op met het vlees en de stoemp.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 351; energie (kCal): 84; vetten (g): 3,2; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 7,6; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 527,6
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Klassiek
Recepten voor elke dag
Diner,Lunch
Hoofdgerecht
  • Varkensmedaillons met mosterd en stoemp met paksoiA