Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenVarkensmedaillons met appels en pastinaakpuree
Delhaize logo
  • Varkensmedaillons met appels en pastinaakpureeA

Varkensmedaillons met appels en pastinaakpuree

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Varkensmedaillons met appels en pastinaakpureeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 varkensmedaillons
  • nootmuskaat
  • 2 klontjes boter
  • 2 afgestreken eetlepels suiker
  • blaadjes verse salie
  • 3 Jonagold appels
  • 1 teentje knoflook
  • 1 l melk
  • 4 pastinaken
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Medaillons | Varken
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    35 gr
    115,71 €/kg
    €4,05
  • Salie | Soep-Saus | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Appels | Jonagold | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 35 min

    1. Neem het vlees uit de koelkast.
    2. Schil en snij de pastinaken in stukken. Doe ze in een kookpot, voeg de melk en het fijngesneden lookteentje toe. Breng langzaam aan de kook, roer af en toe. Laat 20 minuten op zacht vuur sudderen.
    3. Schil en snij de appels intussen in stukken en bak ze goudbruin in een klontje gesmolten boter in een grote pan op vrij hoog vuur. Bestrooi met suiker en voeg de fijngehakte salie toe.
    4. Bak ook de varkensmedaillons goudbruin in een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Kruid met peper en zout.
    5. Giet de pastinaken af, maar bewaar 15 cl van de melk. Giet die melk bij de pastinaken en stamp fijn met de pureestamper. Breng op smaak met peper en zout en voeg een snuifje nootmuskaat toe.
    6. Serveer alles warm.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 362; energie (kCal): 87; vetten (g): 2,9; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 8,5; suikers (g): 5,3; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 753,59
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Varkensmedaillons met appels en pastinaakpureeA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Medaillons | Varken
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    35 gr
    115,71 €/kg
    €4,05
  • Salie | Soep-Saus | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Appels | Jonagold | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar