Recept zoekresultatenVarkenslapjes met bloemkoolpuree en erwtjes
Delhaize logo
  • Varkenslapjes met bloemkoolpuree en erwtjesA

Varkenslapjes met bloemkoolpuree en erwtjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Student
Hoofdgerecht
Varkenslapjes met bloemkoolpuree en erwtjesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 varkenslapje
  • 1/2 bloemkool
  • 1 sjalotje Delhaize
  • 450 g diepgevroren erwtjes Delhaize-Bio
  • 8 bloemaardappelen Bintje
  • 25 cl melk
  • 50 g boter
  • peper
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Varkenslapje | Varken | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1997012000508300000
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,89 €/st
    €1,89
    F2009042400306330000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,08 €/kg
    €1,54
    F2015060500309010000
  • Fijne erwten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    600 gr
    1,35 €/kg
    €0,81
    S1980102900271580000
  • Begin met koken

    1. Leg de aardappelen in koud gezouten water en breng ze aan de kook. Laat ze net zo lang koken tot ze zacht zijn. Doe hetzelfde met de stukjes bloemkool.
    2. Laat het sjalotje stoven in wat boter. Voeg de erwtjes toe en laat zachtjes stoven tot ze zacht zijn. Breng op smaak met peper en zout.
    3. Giet de aardappelen en de bloemkool af. Doe ze bij elkaar en pureer ze. Voeg wat melk en boter toe en breng op smaak.
    4. Kruid de varkenslapjes met peper en zout en bak ze met boter. Eens ze gebakken zijn, doe wat water in de pan en week de kookrestjes los. Dien alles op met het kookvocht.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 415; energie (kCal): 99; vetten (g): 4; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 4,4; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 10,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 574
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Student
    Diner
    Winter
    Hoofdgerecht
    • Varkenslapjes met bloemkoolpuree en erwtjesA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Varkenslapje | Varken | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1997012000508300000
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,89 €/st
    €1,89
    F2009042400306330000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,08 €/kg
    €1,54
    F2015060500309010000
  • Fijne erwten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    600 gr
    1,35 €/kg
    €0,81
    S1980102900271580000