Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenVarkenskoteletten gegratineerd met feta
Delhaize logo
  • Varkenskoteletten gegratineerd met fetaA

Varkenskoteletten gegratineerd met feta

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Barbecue
Hoofdgerecht
Varkenskoteletten gegratineerd met fetaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 tomaat
  • peper
  • 4 varkenskoteletten
  • 100 g feta
  • 1 petite gousse knoflookteentje
  • 8 ontpitte zwarte olijven
  • 1 onbehandelde citroen
  • 1 koffielepel gedroogde oregano
  • 2 eetlepels gehakte bladpeterselie
  • 2 eetlepels olijfolie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
  • 1 klontje boter

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    7,31 €/kg
    €3,29
  • Medaillon| Varken | Savourette
    +/- 300 gr
    +/-14,39€/kg
    +/-€4,32
    Afhaling vanaf 19/01
  • Feta | BOB
    200 gr
    16,45 €/kg
    €3,29
  • Olijven | Zwart | Ontpit | Bio
    130 gr
    15,31 €/kg
    €1,99
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Verwarm de ovengrill voor.
    2. Verwarm 1 eetlepel olijfolie en de boter in een grote braadpan en bak de koteletten in korte tijd aan beide kanten goudbruin op vrij hoog vuur. Leg ze in een ovenschaal.
    3. Pel, ontpit en snij de tomaat in blokjes. Voeg de in ringetjes gesneden olijven toe, het geperste lookteentje, peper en 1 eetlepel olijfolie. Meng en verdeel over de koteletten. Bestrooi met de grof verkruimelde feta.
    4. Laat snel gratineren onder de ovengrill.
    5. Bestrooi met gehakte peterselie en dien meteen op met een partje citroen. Serveer met een komkommersalade en geroosterd pitabrood.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 298; energie (kCal): 72; vetten (g): 2,8; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 1,4; suikers (g): 0,3; vezels (g): 6,3; eiwitten (g): 8,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 543,24
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Grieks
    Andere
    Barbecue
    Diner
    Zomer
    Hoofdgerecht
    • Varkenskoteletten gegratineerd met fetaA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    7,31 €/kg
    €3,29
  • Medaillon| Varken | Savourette
    +/- 300 gr
    +/-14,39€/kg
    +/-€4,32
    Afhaling vanaf 19/01
  • Feta | BOB
    200 gr
    16,45 €/kg
    €3,29
  • Olijven | Zwart | Ontpit | Bio
    130 gr
    15,31 €/kg
    €1,99