Recept zoekresultatenVarkenskotelet met pickles en puree van groene kool
Delhaize logo
  • Varkenskotelet met pickles en puree van groene koolB

Varkenskotelet met pickles en puree van groene kool

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Varkenskotelet met pickles en puree van groene koolB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 lage varkensribstukken
  • 30 cl pickles Delhaize
  • 500 g aardappelen Charlotte Delhaize
  • 1/2 groene kool
  • 50 g Ardeense karnboter Delhaize
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 25 cl melk

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kotelet | Varken
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Pickles | Comme Chez Soi
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Aardappelen | Vastkokend | Charlotte
    2 kg
    1,23 €/kg
    €2,45
  • Groene kool | Cat1
    1 st
    1,45 €/st
    €1,45
  • Begin met koken

    1. Schil de aardappelen en kook ze. Snij de groene kool fijn en kook ze ook in gezouten water. Giet alles af.
    2. Kruid het vlees met zout en peper en bak met wat boter in een hete pan.
    3. Pureer de aardappelen samen met de groene kool. Voeg wat boter toe en kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.
    4. Mix de pickels in een blender tot je een uniform geheel krijgt. Dien alles samen op.

    Kooktip

    • Kool makkelijk versnijden kan zo: maak de blaadjes los, verwijder de stronk, rol het blad op en snijd in fijne reepjes.
    • Koteletten blijven zacht en sappig als je ze langs elke kant 3 minuten bakt in boter op een zacht vuurtje. Dek de pan daarna af en zet ze op de pot waarin de aardappelen koken. Nog zuinig bovendien!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 402; energie (kCal): 96; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6,8; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 544,42
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Andere
    Overig
    Diner
    Andere
    Hoofdgerecht
    • Varkenskotelet met pickles en puree van groene koolB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kotelet | Varken
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Pickles | Comme Chez Soi
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Aardappelen | Vastkokend | Charlotte
    2 kg
    1,23 €/kg
    €2,45
  • Groene kool | Cat1
    1 st
    1,45 €/st
    €1,45