Recept zoekresultatenVarkenshaasjes met oesterzwammen in wijnsaus
Delhaize logo
  • Varkenshaasjes met oesterzwammen in wijnsaus
Varkenshaasjes met oesterzwammen in wijnsaus

Varkenshaasjes met oesterzwammen in wijnsaus

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 110 g boter
  • 3 el zure room
  • 1/2 kl gedroogde salie
  • 2 gehakte sjalotten
  • 400 g oesterzwammen
  • 20 cl rode wijn type Madiran
  • 1 takje tijm
  • 4 varkenshaasjes
  • 400 g worteltjes
  • 20 cl vleesfond
  • 110 g boter
  • 3 el zure room
  • 1/2 kl gedroogde salie
  • 2 gehakte sjalotten
  • 400 g oesterzwammen
  • 20 cl rode wijn type Madiran
  • 1 takje tijm
  • 4 varkenshaasjes
  • 400 g worteltjes
  • 20 cl vleesfond

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op stand th 6 (180 °C).
2
Wrijf de varkenshaasjes rondom in met peper en zout.
3
Verhit de helft van de boter in een braadpan en braad het vlees, gedurende 2 tot 3 min aan alle kanten.
4
Bestrooi met de verkruimelde tijm en de salie. Schik de varkenshaasjes op een bakplaat.
5
Overgiet met de boter waarin het vlees werd gebraden, bestrooi met de gehakte sjalotten en laat nog 15 min in een hete oven braden.
6
Maak de oesterzwammen schoon en fruit ze gedurende 5 min in de rest van de boter. Breng op smaak met peper en zout.
7
Houd de gebraden varkenshaasjes warm. Giet het kookvocht door een fijne puntzeef en vang het vocht op in een kleine steelpan.
8
Voeg hier de vleesbouillon en de wijn bij, en laat alles tot de helft inkoken.
9
Kook de wortelen in gezouten kokend water en plet ze tot een fijn mengsel.
10
Voeg er de room en de boter bij en breng op smaak met peper en zout.
11
Verwarm op een zacht vuurtje.
12
Breng eventueel nog verder op smaak en giet dit mengsel over de varkenshaasjes.
13
Schik de oesterzwammen op de schotel en dien op met de wortelpuree. Serveer eventueel met gebakken aardappelen.
1
Verwarm de oven voor op stand th 6 (180 °C).
2
Wrijf de varkenshaasjes rondom in met peper en zout.
3
Verhit de helft van de boter in een braadpan en braad het vlees, gedurende 2 tot 3 min aan alle kanten.
4
Bestrooi met de verkruimelde tijm en de salie. Schik de varkenshaasjes op een bakplaat.
5
Overgiet met de boter waarin het vlees werd gebraden, bestrooi met de gehakte sjalotten en laat nog 15 min in een hete oven braden.
6
Maak de oesterzwammen schoon en fruit ze gedurende 5 min in de rest van de boter. Breng op smaak met peper en zout.
7
Houd de gebraden varkenshaasjes warm. Giet het kookvocht door een fijne puntzeef en vang het vocht op in een kleine steelpan.
8
Voeg hier de vleesbouillon en de wijn bij, en laat alles tot de helft inkoken.
9
Kook de wortelen in gezouten kokend water en plet ze tot een fijn mengsel.
10
Voeg er de room en de boter bij en breng op smaak met peper en zout.
11
Verwarm op een zacht vuurtje.
12
Breng eventueel nog verder op smaak en giet dit mengsel over de varkenshaasjes.
13
Schik de oesterzwammen op de schotel en dien op met de wortelpuree. Serveer eventueel met gebakken aardappelen.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Vaderdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Room | Zuur | Isigny

Taste of Inspirations

Room | Zuur | Isigny

20 cl

€2,25

Salie | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Salie | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Belgische | oesterzwammen | Bio

Delhaize

Belgische | oesterzwammen | Bio

2 × 200 gr

Bio

€5,98

alcoholvrije wijn rood

NIGHT ORIENT

alcoholvrije wijn rood

75 cl

€5,99

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Ardens gebraad | Sneden

Delhaize

Ardens gebraad | Sneden

+/- 210 gr

+/-€2,99

Gesneden wortelen | Bio

Delhaize

Gesneden wortelen | Bio

450 gr

Bio

€1,29

Fond | Rund

Fundo

Fond | Rund

20 cl

€3,79

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Totaal:
+/-€27,02