Recept zoekresultatenVarkenshaasjes met oesterzwammen in wijnsaus
Delhaize logo
  • Varkenshaasjes met oesterzwammen in wijnsaus

Varkenshaasjes met oesterzwammen in wijnsaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Varkenshaasjes met oesterzwammen in wijnsaus

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 110 g boter
  • 400 g worteltjes
  • 4 varkenshaasjes
  • 1 takje tijm
  • 20 cl rode wijn type Madiran
  • 2 gehakte sjalotten
  • 400 g oesterzwammen
  • 1/2 koffielepel gedroogde salie
  • 3 soeplepels dikke room
  • 20 cl vleesfond

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Stoofvlees | Varken
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Tijm
    15 gr
    163,33 €/kg
    €2,45
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op stand th 6 (180 °C). Wrijf de varkenshaasjes rondom in met peper en zout.
    2. Verhit de helft van de boter in een braadpan en braad het vlees, gedurende 2 tot 3 min aan alle kanten.
    3. Bestrooi met de verkruimelde tijm en de salie. Schik de varkenshaasjes op een bakplaat.
    4. Overgiet met de boter waarin het vlees werd gebraden, bestrooi met de gehakte sjalotten en laat nog 15 min in een hete oven braden.
    5. Maak de oesterzwammen schoon en fruit ze gedurende 5 min in de rest van de boter. Breng op smaak met peper en zout.
    6. Houd de gebraden varkenshaasjes warm. Giet het kookvocht door een fijne puntzeef en vang het vocht op in een kleine steelpan.
    7. Voeg hier de vleesbouillon en de wijn bij, en laat alles tot de helft inkoken.
    8. Kook de wortelen in gezouten kokend water en plet ze tot een fijn mengsel.
    9. Voeg er de room en de boter bij en breng op smaak met peper en zout.
    10. Verwarm op een zacht vuurtje. Breng eventueel nog verder op smaak en giet dit mengsel over de varkenshaasjes.
    11. Schik de oesterzwammen op de schotel en dien op met de wortelpuree. Serveer eventueel met gebakken aardappelen.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Varkenshaasjes met oesterzwammen in wijnsaus

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Stoofvlees | Varken
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Tijm
    15 gr
    163,33 €/kg
    €2,45
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55