Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenVarkenshaasjes en croûte met gebakken groenten
Delhaize logo
  • Varkenshaasjes en croûte met gebakken groenten
    A
Varkenshaasjes en croûte met gebakken groentenA

Varkenshaasjes en croûte met gebakken groenten

Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voorPorties

6 porties
  • 2 dikke varkenshaasjes
  • 1 ei
  • 200 g wortelen
  • 200 g sluimererwten
  • 200 g diepgevroren erwtjes
  • 1 courgette
  • 1 minibloemkool
  • 1 miniromanesco ‘Twin’
  • 2 plakken bladerdeeg
  • 30 g boter
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • 2 dikke varkenshaasjes
  • 1 ei
  • 200 g wortelen
  • 200 g sluimererwten
  • 200 g diepgevroren erwtjes
  • 1 courgette
  • 1 minibloemkool
  • 1 miniromanesco ‘Twin’
  • 2 plakken bladerdeeg
  • 30 g boter
  • 4 el olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 45 min.
1
Kruid de varkenshaasjes met peper en zout. Bak ze langs alle kanten kort goudbruin op een hoog vuur, in een braadpan met de hete boter. Laat een beetje afkoelen.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd een lange vorm uit de deegschijven door telkens 2 kanten weg te snijden. Schik de varkenshaasjes in het midden en wikkel ze volledig in met het deeg. Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg er het vlees op. Smeer het deeg in met het losgeklopte ei en bak goudbruin in de oven gedurende 30 min.
3
Snijd intussen de geschilde wortelen en de sluimererwten in 2. Snijd de courgette in stukken. Verdeel de bloemkool en de romanesco in roosjes. Dompel alle groenten, ook de erwtjes, in een pot kokend gezouten water. Giet ze na 2 min. kooktijd af en laat ze in ijskoud water schrikken.
4
Fruit de uitgelekte groenten in een sauteerpan met de olijfolie. Kruid met peper en zout. Snijd de varkensfilets en croûte in dikke sneetjes en serveer ze met de groenten.
1
Kruid de varkenshaasjes met peper en zout. Bak ze langs alle kanten kort goudbruin op een hoog vuur, in een braadpan met de hete boter. Laat een beetje afkoelen.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd een lange vorm uit de deegschijven door telkens 2 kanten weg te snijden. Schik de varkenshaasjes in het midden en wikkel ze volledig in met het deeg. Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg er het vlees op. Smeer het deeg in met het losgeklopte ei en bak goudbruin in de oven gedurende 30 min.
3
Snijd intussen de geschilde wortelen en de sluimererwten in 2. Snijd de courgette in stukken. Verdeel de bloemkool en de romanesco in roosjes. Dompel alle groenten, ook de erwtjes, in een pot kokend gezouten water. Giet ze na 2 min. kooktijd af en laat ze in ijskoud water schrikken.
4
Fruit de uitgelekte groenten in een sauteerpan met de olijfolie. Kruid met peper en zout. Snijd de varkensfilets en croûte in dikke sneetjes en serveer ze met de groenten.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 370; energie (kCal): 89; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 5,1; suikers (g): 2; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 322,89
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 370; energie (kCal): 89; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 5,1; suikers (g): 2; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 322,89
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Kids
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Wortelen

Delhaize

Wortelen

1 kg

€1,89

Courgette | 1Stuk

Delhaize

Courgette | 1Stuk

1 st

€0,99

Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,19

Totaal:
€7,16