Recept zoekresultatenVarkenshaasje met droge cider en gekaramelliseerde appeltjes
Delhaize logo
  • Varkenshaasje met droge cider en gekaramelliseerde appeltjes
    A
Varkenshaasje met droge cider en gekaramelliseerde appeltjesA

Varkenshaasje met droge cider en gekaramelliseerde appeltjes

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2 kleine varkenshaasjes
  • 4 golden of jonagold appels
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1/2 fles droge cider
  • 3 sjalotten
  • 5 cl verse room
  • 1 el bloem
  • 1 el mosterd van Dijon
  • 2 nootjes boter
  • 1 e.l. olijfolie
  • 2 el blonde kandijsuiker
  • 1 kl peterselie, gehakt
  • zout
  • 2 kleine varkenshaasjes
  • 4 golden of jonagold appels
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1/2 fles droge cider
  • 3 sjalotten
  • 5 cl verse room
  • 1 el bloem
  • 1 el mosterd van Dijon
  • 2 nootjes boter
  • 1 e.l. olijfolie
  • 2 el blonde kandijsuiker
  • 1 kl peterselie, gehakt
  • zout

Begin met koken

1
Smeer de varkenshaasjes in met mosterd. Verwarm de helft van de boter met de olie in een grote, diepe pan en bak er het vlees rondom bruin in op matig vuur. Kruid met peper en zout.
2
Neem het bruin gebakken vlees uit de pan. Fruit, in dezelfde pan, de spekblokjes en de fijn gehakte sjalotten tot ze lichtbruin zijn.
3
Bestrooi met bloem, meng 30 sec, giet er de cider bij en meng goed. Leg de varkenshaasjes in de saus, zet een deksel op de pan en laat 35 min op zacht vuur sudderen.
4
Schil ondertussen de appels en snijd ze in kleine blokjes. Laat de rest van de boter in een pan smelten en bak er de appelblokjes in aan op vrij hoog vuur. Bestrooi na enkele min met de suiker en laat snel karamelliseren.
5
Doe de room en de peterselie bij het vlees, breng op smaak en laat nog 2 min sudderen.
6
Snijd de varkenshaasjes in dikke plakken. Serveer met de appels, de saus en mini-rösti.
1
Smeer de varkenshaasjes in met mosterd. Verwarm de helft van de boter met de olie in een grote, diepe pan en bak er het vlees rondom bruin in op matig vuur. Kruid met peper en zout.
2
Neem het bruin gebakken vlees uit de pan. Fruit, in dezelfde pan, de spekblokjes en de fijn gehakte sjalotten tot ze lichtbruin zijn.
3
Bestrooi met bloem, meng 30 sec, giet er de cider bij en meng goed. Leg de varkenshaasjes in de saus, zet een deksel op de pan en laat 35 min op zacht vuur sudderen.
4
Schil ondertussen de appels en snijd ze in kleine blokjes. Laat de rest van de boter in een pan smelten en bak er de appelblokjes in aan op vrij hoog vuur. Bestrooi na enkele min met de suiker en laat snel karamelliseren.
5
Doe de room en de peterselie bij het vlees, breng op smaak en laat nog 2 min sudderen.
6
Snijd de varkenshaasjes in dikke plakken. Serveer met de appels, de saus en mini-rösti.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 459; energie (kCal): 110; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 4,4; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 543,62
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 459; energie (kCal): 110; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 4,4; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 543,62
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Eindejaar,Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Varkenshaasje | Rozemarijn

Delhaize

Varkenshaasje | Rozemarijn

+/- 500 gr

+/-€9,10

Appel | Pinkids | 8 stuks

Pink Lady

Appel | Pinkids | 8 stuks

8 st

€3,99

Spekblokjes | Gerookt

Herta

Spekblokjes | Gerookt

200 gr

€3,09

Cider | Normand | Brut | 5% ALC

Delhaize

Cider | Normand | Brut | 5% ALC

75 cl

€3,09

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Room  35%

Delhaize

Room 35%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,91

Saus | Mosterd

Devos & Lemmens

Saus | Mosterd

30 cl

€2,05

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,05

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€26,36