Recept zoekresultatenVarkenshaasje met droge cider en gekaramelliseerde appeltjes
Delhaize logo
  • Varkenshaasje met droge cider en gekaramelliseerde appeltjesA

Varkenshaasje met droge cider en gekaramelliseerde appeltjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Kerst
Sauzen en specerijen
Varkenshaasje met droge cider en gekaramelliseerde appeltjesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 kleine varkenshaasjes
  • peterselie, gehakt
  • 2 eetlepels blonde kandijsuiker
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 nootjes boter
  • mosterd van Dijon
  • 1 eetlepel bloem
  • 5 cl verse room
  • 3 sjalotten
  • 1/2 fles droge cider
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 4 golden of jonagold appels
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Filet pur | Varken
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Peterselie | Gehakt
    20 gr
    49,50 €/kg
    €0,99
  • Cassonade
    500 gr
    2,58 €/kg
    €1,29
  • Mosterd | Dijon
    30 cl
    4,63 €/l
    €1,39
  • Begin met koken

    1. Smeer de varkenshaasjes in met mosterd. Verwarm een noot boter met de olie in een grote, diepe pan en bak er het vlees rondom bruin in op matig vuur. Kruid met peper en zout.
    2. Neem het bruin gebakken vlees uit de pan. Fruit, in dezelfde pan, de spekblokjes en de fijn gehakte sjalotten tot ze lichtbruin zijn.
    3. Bestrooi met bloem, meng 30 sec, giet er de cider bij en meng goed. Leg de varkenshaasjes in de saus, zet een deksel op de pan en laat 35 min op zacht vuur sudderen.
    4. Schil ondertussen de appels en snij ze in kleine blokjes. Laat boter in een pan smelten en bak er de appelblokjes in aan op vrij hoog vuur. Bestrooi na enkele min met de suiker en laat snel karamelliseren.
    5. Doe de room en de peterselie bij het vlees, breng op smaak en laat nog 2 min sudderen.
    6. Snij de varkenshaasjes in dikke plakken. Serveer met de appels, de saus en mini-rösti.

    Kooktip

    Je kan de saus extra smaak geven door er nog wat mosterd bij te doen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 459; energie (kCal): 110; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 4,4; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 543,62
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Kerst
    Diner
    Alle seizoenen
    Sauzen en specerijen
    • Varkenshaasje met droge cider en gekaramelliseerde appeltjesA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Filet pur | Varken
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Peterselie | Gehakt
    20 gr
    49,50 €/kg
    €0,99
  • Cassonade
    500 gr
    2,58 €/kg
    €1,29
  • Mosterd | Dijon
    30 cl
    4,63 €/l
    €1,39