Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenVarkenshaasje gevuld met geitenkaas en ahornsiroop
Delhaize logo
  • 00:00
    -05:00
    A
  • Varkenshaasje gevuld met geitenkaas en ahornsiroop

Varkenshaasje gevuld met geitenkaas en ahornsiroop

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Varkenshaasje gevuld met geitenkaas en ahornsiroopA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 varkenshaasjes van 375 g elk
  • 1 takje verse tijm
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 zakje rucola, klaar voor gebruik
  • 1 koffielepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 citroen
  • 1 ei
  • 60 g verse geitenkaas "Le Petit Rondin"
  • 1 dl ahornsiroop
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. bereiding + 45 min. baktijd

  1. Verwarm de oven voor op th. 6/7 - 200°C.
  2. Meng de ahornsiroop met het sap van de citroen, de olijfolie, de mosterd, de kerrie, peper en zout. Zet opzij.
  3. Snij de uiteinden van de varkenshaasjes af en leg ze opzij voor de vulling. Snij de haasjes in de lengte diep in, maar snij net niet helemaal door. Leg ze open.
  4. Voor de vulling mix je in een keukenrobot de uiteinden van de haasjes met het ei, de geitenkaas, tijm, peper en zout. Smeer op elk haasje de helft van de vulling uit, bedek met rucolablaadjes en rol op. Bind de varkenshaasjes vast met keukentouw en leg ze in een ovenschaal. Overgiet en bestrijk met de saus en zet 15 min. in de oven op 200°C. Verlaag de temperatuur tot 150°C en laat het vlees nog 30 min. bakken, bedruip het regelmatig met de saus.
  5. Verwijder het touw en snij de varkenshaasjes in plakken. Serveer met de saus en de resterende rucola. Lekker met verse pasta en een groene groente.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 626; energie (kCal): 149; vetten (g): 6,3; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 6,8; suikers (g): 5,7; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 16; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 452,81
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • 00:00
    -05:00
    A
  • Varkenshaasje gevuld met geitenkaas en ahornsiroop