Recept zoekresultatenVarkenshaasje en in de oven geroosterde pompoen met esdoornsiroop, boulgour met kruiden
Delhaize logo
  • Varkenshaasje en in de oven geroosterde pompoen met esdoornsiroop, boulgour met kruiden

Varkenshaasje en in de oven geroosterde pompoen met esdoornsiroop, boulgour met kruiden

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Kerst
Hoofdgerecht
Varkenshaasje en in de oven geroosterde pompoen met esdoornsiroop, boulgour met kruiden

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 afgestreken koffielepel gemalen koriander
  • 2 varkenshaasjes (ong. 500 g/stuk)
  • 6 takken platte peterselie
  • 800 g pompoen (nettogewicht, geschild)
  • peper
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 6 knoflooktenen
  • 1 koffielepel geraspte citroenschil
  • 1 snuifje gemalen pili-pili
  • 8 eetlepels esdoornsiroop
  • boter
  • 1 grote ui
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 200 g Bio boulgour
  • 1 vetarm visbouillonblokje

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Snij de pompoen in blokjes, voeg 2 eetlepels esdoornsiroop toe, de koriander, de pili-pili, peper en zout, meng goed. Pel de knoflooktenen. Zet opzij.
  2. Verhit een grote sauteerpan met de boter, 1 eetlepel olijfolie en 6 eetlepels esdoornsiroop. Korst de varkenshaasjes hierin op een vrij hoog vuur.
  3. Verlaag het vuur tot het minimum wanneer het vlees aan alle kanten mooi bruin gebakken is, zet het deksel op de pan en laat gedurende 30 min. heel zacht sudderen. Draai de varkenshaasjes af en toe om.
  4. Verdeel de pompoenblokjes en 4 hele knoflooktenen over de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat 30 min. in de oven bakken.
  5. Fruit ondertussen de fijngesnipperde ui met 3 eetlepels olijfolie in een stoofpan op een zacht vuur gedurende 5 min.
  6. Voeg 2 geperste knoflooktenen toe, de citroenrasp en de boulgour, meng 2 min., doe er 55 cl water bij en het verbrokkelde bouillonblokje. Breng aan de kook, dek af en laat 10 min. sudderen op een heel zacht vuur.
  7. Snij de lente-uitjes fijn en hak de peterselie. Doe ze bij de boulgour, meng en laat nog 2 min. zacht koken zonder deksel. Breng op smaak.
  8. Kruid het vlees met peper en zout, snij het in schijfjes. Serveer meteen met de in een kommetje en/of ring gedresseerde pompoenblokjes en rijst.

Kooktip

Je kan alles vooraf bereiden en de 3 bestanddelen opwarmen voor het serveren. In dit geval bak je het vlees en de pompoen de eerste keer maar gedurende de helft van de opgegeven tijd.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Winter
Hoofdgerecht
  • Varkenshaasje en in de oven geroosterde pompoen met esdoornsiroop, boulgour met kruiden