Recept zoekresultatenVarkenshaasje en in de oven geroosterde pompoen met esdoornsiroop, boulgour met kruiden
Delhaize logo
  • Varkenshaasje en in de oven geroosterde pompoen met esdoornsiroop, boulgour met kruiden
Varkenshaasje en in de oven geroosterde pompoen met esdoornsiroop, boulgour met kruiden

Varkenshaasje en in de oven geroosterde pompoen met esdoornsiroop, boulgour met kruiden

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

6 porties
  • 200 g Bio boulgour
  • boter
  • 8 el esdoornsiroop
  • 1 snuifje gemalen pili-pili
  • 1 kl geraspte citroenschil
  • 6 teentjes knoflook
  • 4 e.l. olijfolie
  • 800 g pompoen (nettogewicht, geschild)
  • 6 takjes platte peterselie
  • 1 afgestreken kl gemalen koriander
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 grote ui
  • peper
  • 2 varkenshaasjes (ong. 500 g/stuk)
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • 200 g Bio boulgour
  • boter
  • 8 el esdoornsiroop
  • 1 snuifje gemalen pili-pili
  • 1 kl geraspte citroenschil
  • 6 teentjes knoflook
  • 4 e.l. olijfolie
  • 800 g pompoen (nettogewicht, geschild)
  • 6 takjes platte peterselie
  • 1 afgestreken kl gemalen koriander
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 grote ui
  • peper
  • 2 varkenshaasjes (ong. 500 g/stuk)
  • 1 vetarm visbouillonblokje

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Snij de pompoen in blokjes, voeg 2 eetlepels esdoornsiroop toe, de koriander, de pili-pili, peper en zout, meng goed. Pel de knoflooktenen. Zet opzij.
2
Verhit een grote sauteerpan met de boter, 1 eetlepel olijfolie en 6 eetlepels esdoornsiroop. Korst de varkenshaasjes hierin op een vrij hoog vuur.
3
Verlaag het vuur tot het minimum wanneer het vlees aan alle kanten mooi bruin gebakken is, zet het deksel op de pan en laat gedurende 30 min. heel zacht sudderen. Draai de varkenshaasjes af en toe om.
4
Verdeel de pompoenblokjes en 4 hele knoflooktenen over de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat 30 min. in de oven bakken.
5
Fruit ondertussen de fijngesnipperde ui met 3 eetlepels olijfolie in een stoofpan op een zacht vuur gedurende 5 min.
6
Voeg 2 geperste knoflooktenen toe, de citroenrasp en de boulgour, meng 2 min., doe er 55 cl water bij en het verbrokkelde bouillonblokje. Breng aan de kook, dek af en laat 10 min. sudderen op een heel zacht vuur.
7
Snij de lente-uitjes fijn en hak de peterselie. Doe ze bij de boulgour, meng en laat nog 2 min. zacht koken zonder deksel. Breng op smaak.
8
Kruid het vlees met peper en zout, snij het in schijfjes. Serveer meteen met de in een kommetje en/of ring gedresseerde pompoenblokjes en rijst.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Snij de pompoen in blokjes, voeg 2 eetlepels esdoornsiroop toe, de koriander, de pili-pili, peper en zout, meng goed. Pel de knoflooktenen. Zet opzij.
2
Verhit een grote sauteerpan met de boter, 1 eetlepel olijfolie en 6 eetlepels esdoornsiroop. Korst de varkenshaasjes hierin op een vrij hoog vuur.
3
Verlaag het vuur tot het minimum wanneer het vlees aan alle kanten mooi bruin gebakken is, zet het deksel op de pan en laat gedurende 30 min. heel zacht sudderen. Draai de varkenshaasjes af en toe om.
4
Verdeel de pompoenblokjes en 4 hele knoflooktenen over de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat 30 min. in de oven bakken.
5
Fruit ondertussen de fijngesnipperde ui met 3 eetlepels olijfolie in een stoofpan op een zacht vuur gedurende 5 min.
6
Voeg 2 geperste knoflooktenen toe, de citroenrasp en de boulgour, meng 2 min., doe er 55 cl water bij en het verbrokkelde bouillonblokje. Breng aan de kook, dek af en laat 10 min. sudderen op een heel zacht vuur.
7
Snij de lente-uitjes fijn en hak de peterselie. Doe ze bij de boulgour, meng en laat nog 2 min. zacht koken zonder deksel. Breng op smaak.
8
Kruid het vlees met peper en zout, snij het in schijfjes. Serveer meteen met de in een kommetje en/of ring gedresseerde pompoenblokjes en rijst.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vaderdag,Romantisch diner
Diner
Lente,Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Bulgur | Harde tarwe | Kookbuiltjes

Bosto

Bulgur | Harde tarwe | Kookbuiltjes

4 x 75 gr

€3,09

Esdoorn | Siroop | Bio

Maple Joe®

Esdoorn | Siroop | Bio

250 gr

Bio

€5,89

Kruiden | Pili - Pili | Molen

Santa Maria

Kruiden | Pili - Pili | Molen

37 gr

€3,49

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Groenten | Pompoensoep

Delhaize

Groenten | Pompoensoep

2 × 600 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,30

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Varkenshaasje | Rozemarijn

Delhaize

Varkenshaasje | Rozemarijn

+/- 500 gr

+/-€9,10

Reeds in je keuken

Boter | Zachte | Halfvolle | 41% v.g.

Balade

Boter | Zachte | Halfvolle | 41% v.g.

250 gr

€2,99

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

Knorr

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

12 x 10 gr

€2,99

Totaal:
+/-€30,69