Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten bepaalde producten van het merk Delhaize niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenVarkensgebraad met pruimen en rozemarijn
Delhaize logo
  • Varkensgebraad met pruimen en rozemarijn

Varkensgebraad met pruimen en rozemarijn

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Varkensgebraad met pruimen en rozemarijn

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g pruimen
  • 800 g varkensfiletgebraad
  • 2 takjes rozemarijn
  • 20 cl Bio appel- en pruimensap
  • 10 cl witte vermout
  • 2 afgestreken eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen
  • boter
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 40 min. baktijd

  1. Smelt de boter in een grote, diepe pan en bak er het gebraad snel aan alle kanten mooi bruin in. Kruid met peper en zout en leg het op een bord.
  2. Giet de vermout in de pan, roer de aanbaksels los, voeg dan het fruitsap toe, evenals het bindmiddel. Roer met de garde en breng aan de kook. Leg het gebraad in de saus, voeg de hele takken rozemarijn toe, zet een deksel op de pan en laat 35 min. op zacht vuur sudderen. Draai het vlees regelmatig om.
  3. Halveer en ontpit de pruimen. Leg ze in de saus, meng, dek af en laat nog 5 min. extra sudderen.
  4. Verwijder de rozemarijn, breng op smaak met peper en zout en snij het gebraad in plakken. Serveer warm met aardappelpuree.

Kooktip

Onrijpe pruimen voeg je vroeger toe (10 min. voor het einde van de baktijd).

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Zomer
Hoofdgerecht
  • Varkensgebraad met pruimen en rozemarijn