Recept zoekresultatenVarkensgebraad met appels en Luikse siroop
Delhaize logo
  • Varkensgebraad met appels en Luikse siroopA

Varkensgebraad met appels en Luikse siroop

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Varkensgebraad met appels en Luikse siroopA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 varkensfiletgebraad van 1 kg
  • 2 uien
  • 2 rode uien
  • 4 grote verse teentjes knoflook
  • 4 appelen
  • 3 takjes salie
  • 4 takjes tijm
  • 1 laurierblad 
  • 1 el olijfolie
  • 5 cm gember (voor de marinade)
  • 1 dl blanke kalfsfond Fundo (voor de marinade)
  • 2 el ciderazijn (voor de marinade)
  • 130 g Luikse siroop (voor de marinade)
  • 1 bolle el mosterd op oude wijze (voor de marinade)
  • peper en zout (voor de marinade)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
    Afhaling vanaf 27/01
  • Salie
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 1.15 u. braadtijd (2 u. marineertijd)

    1. Maak de marinade: rasp de gember grof en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven een kom. Meng het gembersap met de andere ingrediënten. Leg het gebraad in een kleine schaal, overgiet het met de marinade, dek af en laat 1 u. in de koelkast marineren. Draai het vlees om en zet het nog 1 u. in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 160°C. Laat het gebraad uitlekken en leg het in een grote ovenschaal. Snijd alle uien in 4, zonder ze te pellen. Schik de hele ongeschilde teentjes knoflook en de 2 soorten ui rond het vlees. Besmeer ze met 1 el olijfolie en schuif 30 min. in de oven.
    3. Snijd de ongeschilde appels in 2 en leg ze ook in de schaal, samen met de takjes salie, de tijm en het laurierblaadje. Bak nog 45 min.
    4. Snijd het gebraad in sneetjes en serveer het met de saus en de garnituren. Geef er puree bij.

    Nutritionele informatie

    Voor 100g van het bereide recept: Energie: 470 kCal • Koolhydraten: 44 g • Vetten: 7 g • Eiwitten: 53 g • Vezels: 8 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Lactose vrij
    Hoofdgerecht
    • Varkensgebraad met appels en Luikse siroopA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
    Afhaling vanaf 27/01
  • Salie
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65