Varkensgebraad met appels en Luikse siroop
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 60 min.Budget
€€Score
5 op 5Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 varkensfiletgebraad van 1 kg
- 2 uien
- 2 rode uien
- 4 grote verse teentjes knoflook
- 4 appelen
- 3 takjes salie
- 4 takjes tijm
- 1 blaadje laurier
- 1 el olijfolie
- 5 cm gember (voor de marinade)
- 1 dl blanke kalfsfond Fundo (voor de marinade)
- 2 el ciderazijn (voor de marinade)
- 130 g Luikse siroop (voor de marinade)
- 1 bolle el mosterd op oude wijze (voor de marinade)
- peper en zout (voor de marinade)
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Delhaize
Ardens gebraad | Gekruid | Varken
+/- 850 gr
+/-€11,89
Delhaize
Zachte uien | Verpakt
750 gr
€2,99
Delhaize
Rode uien | Netje
400 gr
€1,99
Delhaize
Lookbol | Netje
75 gr
€1,69
Pink Lady
Appel | Pinkids | 8 stuks
8 st
€3,99
Santa Maria
Kruiden | Salie
2 × 11 gr
€5,90
Santa Maria
Kruiden | Tijm
15 gr
€2,75
Santa Maria
Kruiden | Laurierblaadjes
2 × 4 gr
€4,18
Santa Maria
Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
€3,29
Fundo
Fond | Kalf
20 cl
€3,89
Delhaize
Azijn | Cider
50 cl
€1,59
Meurens
Luikse siroop | Abrikozen
300 gr
€2,95
Maille
Mosterd | Originale
360 gr
€3,99
Santa Maria
Kruiden | Peper | Mix
41 gr
€4,25
Reeds in je keuken
Delhaize
Olijfolie | Culinaire
50 cl
€5,15
Totaal:
+/-€55,34
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 1.15 u. braadtijd (2 u. marineertijd)
- Maak de marinade: rasp de gember grof en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven een kom. Meng het gembersap met de andere ingrediënten. Leg het gebraad in een kleine schaal, overgiet het met de marinade, dek af en laat 1 u. in de koelkast marineren. Draai het vlees om en zet het nog 1 u. in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 160°C. Laat het gebraad uitlekken en leg het in een grote ovenschaal. Snijd alle uien in 4, zonder ze te pellen. Schik de hele ongeschilde teentjes knoflook en de 2 soorten ui rond het vlees. Besmeer ze met 1 el olijfolie en schuif 30 min. in de oven.
- Snijd de ongeschilde appels in 2 en leg ze ook in de schaal, samen met de takjes salie, de tijm en het laurierblaadje. Bak nog 45 min.
- Snijd het gebraad in sneetjes en serveer het met de saus en de garnituren. Geef er puree bij.
Nutritionele informatie
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Delhaize
Ardens gebraad | Gekruid | Varken
+/- 850 gr
+/-€11,89
Delhaize
Zachte uien | Verpakt
750 gr
€2,99
Delhaize
Rode uien | Netje
400 gr
€1,99
Delhaize
Lookbol | Netje
75 gr
€1,69
Pink Lady
Appel | Pinkids | 8 stuks
8 st
€3,99
Santa Maria
Kruiden | Salie
2 × 11 gr
€5,90
Santa Maria
Kruiden | Tijm
15 gr
€2,75
Santa Maria
Kruiden | Laurierblaadjes
2 × 4 gr
€4,18
Santa Maria
Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
€3,29
Fundo
Fond | Kalf
20 cl
€3,89
Delhaize
Azijn | Cider
50 cl
€1,59
Meurens
Luikse siroop | Abrikozen
300 gr
€2,95
Maille
Mosterd | Originale
360 gr
€3,99
Santa Maria
Kruiden | Peper | Mix
41 gr
€4,25
Reeds in je keuken
Delhaize
Olijfolie | Culinaire
50 cl
€5,15