Delhaize logo
  • UiensoepC

Uiensoep

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Andere
UiensoepC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eetlepels geraspte gruyère
  • 1,3 l groente- of gevogeltebouillon
  • 1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie, samengeknoopt)
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 mespuntje gemalen nootmuskaat
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 g uien, fijngesnipperd
  • zout

Begin met koken

  1. Verhit in een grote kookpan met dikke bodem de olijfolie. Laat daarin de uien slinken totdat ze lichtjes kleuren. Bestrooi met meel en meng goed met een houten spatel. Laat nog 2 minuten koken.
  2. Giet de bouillon erover. Doe het kruidentuiltje erbij. Doe er zout en peper op. Zet het deksel op de pan en breng aan de kook. Verminder dan de warmte tot de helft en laat nog 15 minuten doorkoken.
  3. Neem het kruidentuiltje uit de pan. Doe er vers gemalen nootmuskaat bij. Laat nog 1 minuut koken.
  4. Verdeel de soep over diepe borden of soepkommetjes. Bestrooi met gruyère.

Kooktip

  • Uitstekend bij: Bruschettas belegd met rauwe ham. Als u deze soep opdient met een salade van jonge scheuten op smaak gebracht met hazelnotenolie, vormt ze een lichte maaltijd.
  • Shopping: U vindt in uw supermarkt zakjes diepgevroren fijngesneden uien, die u heel wat werk besparen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 122; energie (kCal): 29; vetten (g): 1,7; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 3; suikers (g): 0,7; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 1,2; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 124,7
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Winter
Andere
  • UiensoepC