Recept zoekresultatenUiencappuccino met witbier
Delhaize logo
  • Uiencappuccino met witbierB

Uiencappuccino met witbier

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Soepen
Uiencappuccino met witbierB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 el mosterd
  • zwarte peper (voor de afwerking)
  • knoflookolie (voor de afwerking)
  • 3 takken tijm (voor de afwerking)
  • 1 ui, gesnipperd (voor de afwerking)
  • 1/2 l melk (voor de afwerking)
  • 1 flesje Belgisch witbier
  • zout
  • peper
  • 4 grote uien, gepeld en gehalveerd
  • 2 l groentebouillon
  • 1 stengel prei, in ringen
  • 20 g boter
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • 2 kruidenagels

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Kruidnagels | Bio
    28 gr
    73,21 €/kg
    €2,05
    S2015012100014350000
  • Verse | Tijm
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077570000
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
    S2015090100390510000
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F1981081800104400000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. + 45 min. kooktijd

    1. Maak de uiensoep volgens het basisrecept klaar, maar voeg samen met de bouillon het flesje Belgisch witbier toe.
    2. Verwarm voor de afwerking de melk tot aan het kookpunt met de ui en twee takken tijm. Haal van het vuur en laat 5 minuten afkoelen. Zeef de melk en klop met een staafmixer tot melkschuim.
    3. Verdeel de soep over borden (of grote, uitgeholde uien die je in grof zeezout zet). Lepel er wat van het melkschuim over. Werk af met enkele druppels knoflookolie, tijmblaadjes en zwarte peper.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Vegetarisch
    Soepen
    • Uiencappuccino met witbierB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Kruidnagels | Bio
    28 gr
    73,21 €/kg
    €2,05
    S2015012100014350000
  • Verse | Tijm
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077570000
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
    S2015090100390510000
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F1981081800104400000