Recept zoekresultatenTzatziki met forel
Delhaize logo
  • Tzatziki met forelA

Tzatziki met forel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Barbecue
Sauzen
Tzatziki met forelA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 Ardense forelfilet
  • 1/4 komkommer
  • 1 lente-ui
  • 1 koffielepel citroensap
  • 1 eetlepel yoghurt Greek style
  • 1 teentje knoflook
  • 5 g dille
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. + 5 min. pocheertijd‬‬

  1. ‭Ontvel de forelfilet en pocheer 5 min. in kokend water. ‬‬‬‭Laat afkoelen en trek in stukjes.‬‬‬‬‬‬‬
  2. Schil de komkommer, snijd in 2 en haal de pitjes eruit. Rasp de ‭komkommer en pers de knoflook. Hak de lente-uit en de ‬‬‬‭dille fijn. ‬‬‬‬‬‬‬‬‬
  3. Meng alle ingrediënten voorzichtig door elkaar: de forelfilet, ‬‬‬‭de komkommer, de lente-ui, de knoflook, het citroensap, ‬‬‬‭de yoghurt en de dille. Kruid bij met peper en zout.‬‬‬‬‬‬‬‬‬

Kooktip

Laat de geraspte komkommer eerst even goed uitlekken, anders wordt je tapenade te waterig.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 249; energie (kCal): 59; vetten (g): 1,7; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 3; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1; eiwitten (g): 8,1; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 42,74
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Barbecue
Aperitief
Zomer
Sauzen
  • Tzatziki met forelA