Recept zoekresultatenTurkse pizza met rundvlees en kerstomaten
Delhaize logo
  • Turkse pizza met rundvlees en kerstomatenA

Turkse pizza met rundvlees en kerstomaten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Turkse pizza met rundvlees en kerstomatenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g rundergehakt (niet bereid)
  • 1 eetlepel gehakte verse muntblaadjes
  • 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1 koffielepel ras-el-hanout
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 100 g kerstomaten
  • 2 vellen kruimeldeeg
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gehakte biefstuk | Rund | Bio
    +/- 350 gr
    +/-16,00€/kg
    +/-€5,60
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Yoghurt | Grieks | 10% v.g.
    500 gr
    3,58 €/kg
    €1,79
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 (180°C) en neem er het ovenrooster uit.
    2. Meng het vlees met de heel fijngesneden ui, de peterselie, de ras el hanout, peper, zout en ongeveer 2/3 van het geklutste ei (bewaar de rest).
    3. Ontrol de 2 vellen deeg en laat ze op het bakpapier van de verpakking liggen. Knip ze een beetje bij om een ovale vorm te bekomen en verdeel het vleesmengsel in de lengte over het midden. Plooi de randen naar binnen en maak puntige uiteinden. Smeer de boorden in met de rest van het geklutste ei. Bestrooi met de gehalveerde kerstomaten en de pijnboompitten.
    4. Laat de pizza’s met het bakpapier op het ovenrooster glijden en bak ze 12 min. Verwijder het vrijgekomen vocht met keukenpapier en laat ze nog 3 min. verder bakken.
    5. Meng de yoghurt met het citroensap, de munt, peper en zout.
    6. Serveer goed warm met de yoghurtsaus en een salade.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 439; energie (kCal): 105; vetten (g): 4,5; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 5; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1; eiwitten (g): 10,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 273,42
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Zomer
    Hoofdgerecht
    • Turkse pizza met rundvlees en kerstomatenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gehakte biefstuk | Rund | Bio
    +/- 350 gr
    +/-16,00€/kg
    +/-€5,60
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Yoghurt | Grieks | 10% v.g.
    500 gr
    3,58 €/kg
    €1,79