Recept zoekresultatenTurkse bulgur met saffraan, munt en rozijnen
Delhaize logo
  • Turkse bulgur met saffraan, munt en rozijnenA

Turkse bulgur met saffraan, munt en rozijnen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

1 op 5
Vegetarisch
Student,Barbecue
Hoofdgerecht
Turkse bulgur met saffraan, munt en rozijnenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 ui
  • 100 g rozijnen
  • 3 eetlepels gehakte munt
  • 4 dl water
  • 1 portie saffraan
  • 200 g volkorenbulgur
  • 50 g pijnboompitten
  • 2 koffielepels gemalen koriander
  • 3 soeplepels citroensap
  • 1/2 koffielepel gemalen kaneel
  • olijfolie
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Mix 3 rozijnen
    250 gr
    11,40 €/kg
    €2,85
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Kruiden | Saffraan
    0,5 gr
    16180,00 €/kg
    €8,09
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: Bereiding + kooktijd: 20 min.

    1. Schil en versnipper de ui en bak hem samen met de kaneel, de koriander en de pijnboompitten in een vleugje olijfolie.
    2. Voeg de bulgur, de saffraan en peper en zout toe. Laat het geheel een poosje sudderen.
    3. Voeg het water toe aan de bulgur en laat op een zacht vuurtje met een deksel doorkoken.
    4. Voeg de munt, de rozijnen en het citroensap toe.

    Kooktip

    Je kan de 3 soeplepels gemalen munt vervangen door de inhoud van 2 zakjes muntthee (voor 4 porties).

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 777; energie (kCal): 185; vetten (g): 6,3; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 25,4; suikers (g): 10,6; vezels (g): 3,5; eiwitten (g): 4,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 493,21
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Zuid-Oost Azie
    Vegetarisch
    Student,Barbecue
    Diner
    Zomer
    Hoofdgerecht
    • Turkse bulgur met saffraan, munt en rozijnenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Mix 3 rozijnen
    250 gr
    11,40 €/kg
    €2,85
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Kruiden | Saffraan
    0,5 gr
    16180,00 €/kg
    €8,09